Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2021. Október 22. 09:13, péntek | Helyi

Mosonmagyaróváron is indul a Zöld Busz Program

Mosonmagyaróváron is indul a Zöld Busz Program

A Zöld Busz Programot előkészítő Demonstrációs Mintaprojekt telephelyi infrastruktúrával rendelkező településeken elektromos meghajtású autóbuszok demonstrációs megjelentetése céljából jött létre. A mintaprojekt során 2021. október 25. és november 21. között Mosonmagyaróváron egy tisztán elektromos autóbusz kipróbálásra van lehetősége avárosi közösségi közlekedés közszolgáltatójának, a Volánbusznak. Ennek köszönhetően a mosonmagyaróváriak a fenti időintervallumban a város különböző pontjait érintve, a helyi járatok vonalain egyedi menetrend alapján – október 26-án 16.30 órától pedig a Terv utcától a Gyász térre induló menetet kísérők is – térítésmentesen kipróbálhatják a „zöldbuszt".

A mintaprojektre Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata támogatási szerződést kötött a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt-vel, mint támogatóval, valamint együttműködési megállapodást az Innovációs és Technológiai Minisztériummal. A program lebonyolítása érdekében az Önkormányzat támogatásban részesül, amelyből a Zöld Busz fenti időszakban történő üzemeltetése és a kapcsolódó médiakampányon kívül egy, az elektromos buszok töltésére alkalmas nagy teljesítményű töltőállomás kivitelezése is megvalósul.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 15:10, kedd | Helyi

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Példa Egyesület jótékonysági vásárán

Jótékonysági karácsonyi vásárt szervezett a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért, november 27-én, egy helyi kávézóban.

2021. November 29. 11:58, hétfő | Helyi

A csomagtartóban bújtatták a szíreket az embercsempészek

A tádzsik férfit és ukrán női társát Jánossomorja külterületén ellenőrizték a rendőrök. Autójukban kilenc migráns tartózkodott.

2021. November 29. 09:45, hétfő | Helyi

Öngyilkossági szándékkal gyújtotta fel a társasházi lakást Mosonmagyaróváron

Az idős elkövető öngyilkossági szándékkal gyújtott tüzet egy ötemeletes társasház földszinti lakásának több helyiségében, Mosonmagyaróváron.

2021. November 24. 09:02, szerda | Helyi

Huszonöt migránst fogtak el a rendőrök Mosonmagyaróvár térségében

A rendőrök Mosonmagyaróvár térségében fogták el a migránsokat, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat sem tudták igazolni.