Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Szeptember 07. 10:35, kedd | Helyi
Forrás: https://gyor.katasztrofavedelem.hu/24411/hirek/255692/kiderult-ki-2021-ben-az-orszag-

Mosonmagyaróvári az ország legerősebb tűzoltója

Mosonmagyaróvári az ország legerősebb tűzoltója

A napokban szervezték meg a „TFA-FCC HUNGARY-Bük”, az ország legerősebb tűzoltója versenyt Vas megyében. A megmérettetésen a mosonmagyaróvári tűzoltók is képviseltették magukat, a legerősebb tűzoltó is innen került ki.

Az idén harmadszorra megrendezett versenyen különböző feladatok során kellett bizonyítaniuk a tűzoltóknak. Az első pályát a női és férfi versenyzők egyaránt légzőkészülékben teljesítették. Itt a Firefighter Combat Challenge névre hallgató speciális akadálypálya egyes elemeit kellett megoldaniuk, a többi között egy nyolcvan kilogrammos bábut kellett elhúzniuk.

Fél óra pihenést követően a másik pályán folytatták a versenyt, az itt megadott versenyfeladatokat már légzőkészülék nélkül kellett végrehajtani. Az akadályokat a legtöbb versenyző sikeresen teljesítette, mindezzel tanúbizonyságot téve arról, hogy milyen állóképesség és kitartás jellemzi a tűzoltókat, legyenek hivatásosok, önkormányzatiak, önkéntesek vagy létesítményiek. A legfőbb rivális az idő volt, hiszen mindenki a legjobb eredményre törekedett a legrövidebb idő alatt. A két időeredmény összeadódott, így alakult ki a végső sorrend.

A Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot Karsai Zoltán tű.tőrm, Udvardi Tamás tű.őrm., Józsa Bence tű. őrm. és Lévai Zsolt tű. őrm. képviselte.

A versenyzők mindannyian keményen küzdöttek, a magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltója, Karsai Zoltán tűzoltó törzsőrmester nyerte el.

Karsai Zoltán a magyar győztes cím mellett korcsoportjában a második helyen végzett, valamint a Firefighter Combat Challenge feladatait harmadikként teljesítette.

Forrás:https://gyor.katasztrofavedelem.hu/24411/hirek/255692/kiderult-ki-2021-ben-az-orszag-legerosebb-tuzoltoja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.