Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Február 18. 10:36, kedd | Helyi
Forrás: Mosonmagyarovar.hu

Mosonmagyaróvár város Környezetvédelméért díj adományozása

Mosonmagyaróvár város Környezetvédelméért díj adományozása

A rendelet 7. §-a kétévente lehetővé teszi „Mosonmagyaróvár város Környezetvédelméért” díj adományozását egy személynek vagy közösségnek.

Felhívás javaslattételre

Mosonmagyaróvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2010. (III.19.) önkormányzati rendelete rendelkezik a Képviselő-testület által adományozható díjakról, elismerésekről.

A rendelet 7. §-a kétévente lehetővé teszi „Mosonmagyaróvár város Környezetvédelméért” díj adományozását egy személynek vagy közösségnek. Díjazásban csak élő személy részesülhet. A díj egy személy vagy közösség életében, illetve tevékenysége során egy alkalommal adományozható

A díjra jelölhető személyek, szervezetek köre:

A díj annak a Mosonmagyaróvár városban élő, vagy a tevékenységével a városhoz szorosan kötődő magánszemélynek, vagy közösségnek adományozható, aki/amely

- Mosonmagyaróvár környezeti állapota javításához kiemelkedően hozzájárul,

- a helyi környezet- és természetvédelmi feladatokat magas színvonalon látja el,

- a környezetvédelmi nevelés területén huzamosabb időn keresztül magas színvonalon ad át ismereteket,

- Mosonmagyaróvárhoz kötődő országos színvonalú környezetvédelmi tudományos, vagy kutató munkát végez.

Az elismerésre javaslatot tehetnek:

az önkormányzati képviselő,
a város polgármestere,
a társadalmi és civil szervezetek,
az intézmények vezetői

A javaslattétel módja:

A javaslatokat írásban kell benyújtani postai úton vagy személyesen.
A részletes javaslatnak tartalmaznia kell az ajánlott személy vagy szervezet pontos adatait, valamint az adományozás alapjául szolgáló tevékenység leírását.

Az indoklással ellátott javaslatokat 2014. március 1. napjáig Mosonmagyaróvár Város Polgármesterének címezve (9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.) kell benyújtani.

A díj a "Föld napja" (április 22.) rendezvényhez legközelebbi képviselő-testületi ülésen kerül átadásra. A díjat Mosonmagyaróvár Város Polgármestere adja át. Az elismerés formája díszoklevél, mellyel díjazás jár.

A díj adományozásával kapcsolatosan további tájékoztatást Németh Andrea (Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Fenntartási Osztály) tud adni az 577-822-es telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.