Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Május 04. 14:31, hétfő | Helyi
Forrás: dr. Nagy István agrárminiszter weboldala

Mosonmagyaróvár felkészült a koronavírusos betegek ellátására

Mosonmagyaróvár felkészült a koronavírusos betegek ellátására

Példaértékű összefogással készül fel a COVID-19 betegek ellátására a mosonmagyaróvári Karolina Kórház.

Május 1-jén mutatta be dr. Bertalan István főigazgató Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője jelenlétében azokat az elkülönített egységeket és felszereléseket, melyeket helyi vállalkozások kezdeményezéseiből alakítottak át.

A fejlesztés, mely magában foglalja a lélegeztetőgépek, a zsilipes elkülönítő helyiségek, az újonnan kialakított csőhálózat rendszerek egységét, speciálisan a koronavírus fertőzött betegek ellátására szolgál.

Nagy István minisztermegköszönte a kórház igazgatónak és a vállalkozóknak, hogy ilyen rövid időn belül sikerült szakszerűen és gyorsan kivitelezni ezt a komplett beruházást. Ami valójában látszik az 48 darab ágy. De ez ennél sokkal több! – hangsúlyozta a képviselő.

Olyan példamutató cselekedet valósult most meg, mely megmutatja, hogyan tudunk összefogni a nehézségek idején.Olyan minőségi fejlődés ez a kórház életében, mely megkerülhetetlen és minden szempontból figyelembe kell venni. A felújításnak hosszútávú következményei vannak, ami végtelenül fontos a térség számára.

Kiemelte:Ma nemcsak a 15 millió forint értékű segítséget, hanem a rugalmas hozzáállást, az önzetlenséget, az ingyenesen felajánlott munkát ismeg kell köszönnünk a város és a térség minden polgára nevében!Megnyugtató érzés az itt élők számára, hogy biztonság vannak, hiszen minden eszköz és minden ellátási mód rendelkezésre áll.

dr. Bertalan István, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház főigazgatójaelmondta:Szép hagyományai vannak Mosonmagyaróváron a cégek, szervezetek összefogásának, de ez most egy olyan mértékű lépés, mely hosszú távon is nagy jelentőséggel bír. Alegnagyobb tiszteletet és megbecsülést érdemlikazok a vállalkozók, vállalkozások, melyek ebben a beruházásban részt vettek.

  • TOP COOL HŰTŐ- ÉS KLÍMATECHNIKAI KFT., ügyvezető: Tomasits Norbert
  • H.I. ÉPÜLETGÉPÉSZ KFT., ügyvezető: Horváth Imre
  • HB ÉPÜLETGÉPÉSZET E.C., ügyvezető: Horváth Levente
  • és Nagy Zsolt épületgépész egyéni vállalkozó

Mint mondta:a beruházás azért is annyira kiemelkedő, mert az első ajánlat alapján 6 millió forint költségvetésű összeget állapítottak meg. A munkálatok megkezdése után derült csak ki, hogy a 2012-ben megépített föld alatti kábeleket újra kell cserélni. Ígya Karolina Kórház Krónikus osztályának az oxigén, vákuum, sűrített levegő végpontokhoz a csővezeték kiépítése nem kiegészítve lett, hanem teljesen újonnan építették ki.Ez azonban a költségek növekedését eredményezte, amit a vállalkozók így is tovább folytattak – felajánlásuk keretében.

A krónikus osztályon eddig 54 ágy volt, de a koronavírusos betegek kezelésére48 lélegeztetésre alkalmas ágy lesz rendszerbe állítva.Az ágycsökkentésére azért volt szükség, mert a személyzet számára is kialakítottak egyzsilippel ellátott pihenő rész, mivel a teljes védőruházatban, mellyel a betegek közé mehetnek, csak 3-4 órát lehetnek egyszerre. Ez az időszak a szervezet számára rendkívül kimerítő és megterhelő, ezért szükséges a megfelelő rekreáció.

Ezzel a technológiával nemcsak a koronavírus járvány időszakában, de a későbbiekben is magas színvonalon tudjuk ellátni a betegeket - tette hozzá a főigazgató és felhívta a figyelmet arra, hogy további felajánlásokat is várnak, fogadnak a társadalmi megbecsülés jegyében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.