Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Október 25. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Mórahalom polgármestere: összefogással ellenőrzik a Homokhátság vendégmunkásait

Mórahalom polgármestere: összefogással ellenőrzik a Homokhátság vendégmunkásait

Elutasítja a Jobbik kedd esti demonstrációját, és összefogással próbálják ellenőrizni a térség vendégmunkásait - reagált a Jobbik megmozdulására Nógrádi Zoltán (Fidesz), Mórahalom polgármestere szerdán Szegeden tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondta: Mórahalom biztonságos, nyugodt és élhető kisváros a Homokhátságon, ahol vannak társadalmi problémák, de nem volt még olyan helyzet, amelyet helyi összefogással és a rendőrséggel ne tudtak volna kezelni.
Elutasítják a Jobbik kedd esti felvonulását, amelyet egy hétvégén meggyilkolt helyi gazda ügyében tartottak - tette hozzá. Azzal ugyanis a nyugovóra térő város rendjét megzavarták, a lakókat megfélemlítették, életellenes mondatokat skandáltak, majd a polgármester mellett megfenyegették a helyi gazdálkodókat is.
Nógrádi Zoltán elmondta: Mórahalom városa és a homokháti települések elhatározták, összehívják a képviselő-testületeket, és tájékoztatást kérnek annak érdekében, hogy fel tudják térképezni, a tanyavilágban milyen munkavállalói kör és lakosság telepedett meg.
Szerda este Zákányszék és Mórahalom lakosai közül azokat a gazdákat hívták megbeszélésre, akik a közelmúltban idénymunkásokat alkalmaztak, hogy tisztázzák velük az idénymunka hazai szabályait. Emellett a tanyai képviselő-testületeket is üléseztetik, felmérik azokat az ingatlanokat, ahol ez a munkavállalói kör megtelepedett, hogy folyamatosan látogatni tudják őket, figyelni a magatartásukat, és kérni a munkaadói kontrollt. A helyi társadalmat is szeretnék mozgósítani annak érdekében, hogy mihamarabb helyreálljon az egyetértés és a béke a településeken. "Ugyanis a politikai beavatkozás következménye az, hogy szembefordulnak egymással a különböző társadalmi rétegek, ezért erre vonatkozóan külön programot szeretnénk indítani"- hangsúlyozta Mórahalom polgármestere. Közölte: az idénymunkák során bevett szokássá vált, hogy határon túlról érkeznek munkavállalók, akik az uniós csatlakozás óta legálisan vállalhatnak munkát. Viszont arra ösztönzik a munkaadókat, hogy ez a szabályok maximális betartása mellett történjen, és ezt ellenőrzik is - mondta a politikus.
A Jobbik szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott követelésre, hogy fosszák meg díszpolgári címétől a gyilkossággal gyanúsított vendégmunkások munkáltatóját, azt felelte: méltatlan a felvetés, hiszen Babarczi János nagyon sokat tett a településért. Az ő és a képviselő-testület lemondásra való felszólítást szintén visszautasította Nógrádi Zoltán.
Vasárnap három román állampolgár gyilkolt meg egy hatvanéves férfit egy helyi tanyán, a gyanúsítottakat a rendőrség két órával a bejelentés után elfogta.

Címkék: Párt-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során