Városlista
2019. november 14, csütörtök - Aliz

Hírek

2019. November 08. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: mkc.hu

MKC-ETO: nem borult a papírforma

MKC-ETO: nem borult a papírforma

Táblás ház fogadta a Motherson-Mosonmagyaróvár és a Győri Audi ETO KC csapatait pénteken este az UFM Arénában.

A hangulatra tehát nem lehetett panasz, de ez most mintha kicsit nyomta volna a hazai gárdát. A megilletődött kezdést pedig gyorsan kihasználták a győriek, akik ezután már könnyed, papírforma győzelmet arattak.

Motherson-Mosonmagyaróvár – Győri Audi ETO KC 21 – 35 (7 – 17)
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 1200 néző. V: Marton, Szabó E.

MKC: HERCZEG - Katona 2 (2), Popa 4, Tilinger 3 (1), Horváth B. 1, Hudák 1, Hajtai 3. Csere: DÁNYI (kapus), De Souza 1, Szalai Zs., Bardi 1, Lancz 1 (1), Gyimesi, Kellermann D. 3 (2), Domokos 1, Papp. Edző: Bognár Róbert.

ETO: LEYNAUD - Faluvégi 2, NZE-MINKO 6, OFTEDAL 6, EDWIGE 5, Brattset 2, Görbicz 1 (1). Csere: Kiss É. (kapus), Hansen 3, Amorim 2, Bulatovic 3, Knedliková 3, Puhalák 1, Kurtovic 1. Edző: Danyi Gábor.

Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 2/1Különösen a támadások során rontott sokat a mérkőzés elején az MKC és az így eladott labdákból könnyen szerzett gólokat a villámgyors ETO. Hátrányban is sokat játszott a hazai csapat és ez sem volt kedvező a győriek ellen. Herczeg Lili bravúrjai egy darabig mérkőzésben tartották a mosonmagyaróvári gárdát, de az ETO előnye folyamatosan növekedett. Húsz perc játék után már tíz gól volt a különbség a két csapat között, amire egyértelmű magyarázatot adott az, hogy az MKC mindössze hét gólt szerzett az első félidőben.


A szünet után többet próbálkoztak cserékkel a csapatok, de a játék képe ekkor még nem sokat változott. Dányi Bernadett is bemutatott néhány szép védést, de az ETO lerohanásival szemben nem sokat tehetett. A védekezéssel ekkor már kevesebbet törődtek a csapatok és a nagy rohanásban, egy kicsit fel is bátorodott az MKC. Felzárkózni igaz nem sikerült, de a hajrában már mindkét csapattól láttak szép megoldásokat és gólokat a nézők.Bognár Róbert: - Egy kicsit csalódott vagyok, mert nem kellett volna ennyire megijednünk a Győri Audi ETO KC csapatától. Az egyértelmű, hogy a mi csapatunk más célokért küzd, de ennél azért, különösen a mérkőzés első játékrészben mindenképpen többet vártam. Nem akartunk csak védekezni, mert mi nem vagyunk olyan csapat, de csak a találkozó utolsó negyedében mutattuk meg, hogy mit tudunk.

Danyi Gábor: - A mi kettős terhelésünk közben kimondottan jó volt ez a találkozó, mert nagyszerű hangulatban kézilabdáztunk egy nagyon sportszerű ellenfél ellen. A mérkőzés előtt nem számítottam arra, hogy ennyire kézben tudjuk tartani majd a játékot. Az MKC azonban egy kicsit megilletődötten kezdett, ezért hamar elhúztunk öt-hat góllal, ez pedig tulajdonképpen meg is határozta a mérkőzés későbbi kimenetelét.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 14:35, szerda | Helyi

30 éves a mosonmagyaróvári Halmos László Énekegyüttes

Hans Leo Hassler egykori német zeneszerző idézetet mottóként használva kezdődött a mosonmagyaróvári Halmos László Énekegyüttes 30 éves jubileumi hangversenye.

2019. November 13. 14:32, szerda | Helyi

XI. Győr-Moson-Sopron megyei nyugdíjas versmondó verseny

A verseny időpontja: 2019. november 19. (kedd) 14 óra. A verseny helyszíne: Fehér Ló Közösségi Ház színházterme (Mosonmagyaróvár, Szent István király út 140.)

2019. November 11. 00:00, hétfő | Helyi

Őszi lomtalanítás változásokkal Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. ősszel is megszervezi a lomtalanítást a városban, de az eddigiektől eltérően, az alábbi, új módon:

2019. November 11. 00:00, hétfő | Helyi

Közmeghallgatás a Városházán

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. november 21-én (csütörtök) 15 órakor a Városháza (Fő u. 11.) I. emeleti Dísztermében ÁLTALÁNOS KÖZMEGHALLGATÁST tart