Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Szeptember 24. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: MKC SE

MKC: egy meccs és még mi minden..

MKC: egy meccs és még mi minden..

A Motherson-Mosonmagyaróvár–Érd NB I-es női kézilabda-mérkőzés kapcsán is sok érdekességgel, újdonsággal várta a hazai klub a szurkolókat.

A főlelátóval szembeni korlátra felkerültek a játékosok fotói, valamint több helyen a klub címerével ellátott molinók díszítették a csarnokot. A játékosokat a mosonmagyaróvári Fekete általános iskola tanulói kísérték be, akik kézilabdákat kaptak ajándékba a klubtól.
- A mi iskolánkban is nagyon népszerű a kézilabda és ezért nagyon örülünk az ajándékba kapott labdáknak – nyilatkozta Márkusné Hardi Gabriella igazgató. – A hosszú évekig nálunk testnevelő tanárként dolgozó Salamon Lászlóné és a jelenlegi tanárunk, Tóthné Papp Judit is kiemelten figyel erre a játékra. A gyerekek ezért nagy örömmel jöttek el a mérkőzésre, ami örök élmény marad a számukra.

A világhírű idegsebész kezdődobása,.


A mérkőzés illusztris vendége volt dr. Csókay András, a világhírű idegsebész, aki Mosonmagyaróvár város legrangosabb kitüntetését, a Pro Urbe díjat is megkapta. Igaz Csókay doktor nem Mosonmagyaróváron született, de a gyermekkori nyarakat, rendre a mosoni nagyszüleinél töltötte. A nemrég a koponyájuknál összenőtt bangladesi ikrek végleges szétválasztó műtétjét koordináló orvoscsoport vezetője, a mai napig erősen kötődik Mosonmagyaróvárhoz.

- Örömmel jöttem el erre a mérkőzésre, mert halottam a mosonmagyaróvári kézilabdacsapat sikereiről – mondta a Csókay professzor. – Remek a hangulat a csarnokban, ennek nagyon komoly közösség formáló ereje van. Tudom azt is, hogy erős ellenfél érkezett, de nagyon szurkolok a csapatnak, hiszen Mosonmagyaróvárt mindig is az otthonomnak tekintettem.

Csókay professzort Horváth Cs. Attila elnök tájékoztatta a klub életéről.


A mérkőzés kiemelt támogatója a Berger cégcsoport volt és az elsősorban kamionos szállítással foglalkozó vállalkozás, már a harmadik alkalommal szponzorálta az MKC találkozóját. Az egyik cégtulajdonossal, Haselberger Péterrel történt beszélgetés során azonban kiderült, hogy messze túlmutat az anyagi támogatáson a klub és a Berger Transport kapcsolata.

- Zalán fiam, az igazi kapocs a családunk és a csapat között – mondta Haselberger Péter. A gyerekünk rajong a „csajokért”, mi pedig a kézilabdáért, így ma már az MKC találkozóhoz igazítjuk az otthoni naptárunkat. Zalán számára a kezdődobásnak is óriási jelentősége van, mert sok kedvence van mindkét csapatban. A mérkőzések támogatása nem reklám célú tehát a részünkről, mégis azt gondoljuk, hogy fontos az ilyen szerepvállalás, aminek a lehetőségét szeretnénk is megköszönni azoknak a kistérségi partereinknek, akik munkát adnak nekünk. Tősgyökeres mosonmagyaróvári család vagyunk, számunkra egyértelmű, hogy a vállalkozásunk költségvetésébe bele kell férjen a város csapatának támogatása.

Zalán kezdődobása Bízik Rékának.


A mérkőzés másnapján a kézilabda csapat néhány játékosa is vállalkozott egy kis társadalmi „munkára”. A lányok is ott voltak ugyanis Xtreme Wash Autómosó nyílt napján, ahol ingyenes tanácsok és bemutatók mellett moshattak kocsikat az érdeklődők.

Ferenczi Annamária autómosásban jeleskedett.


- Nagyon kedvesek és ügyesek voltak a kézilabdázós hölgyek – mondta Zadravecz Zsolt az autómosó tulajdonosa. – Köszönjük tehát nekik, hogy eljöttek és a jelenlétükkel népszerűsítették az új autómosót. Egy hangulatos, vidám nyílt napot tervezetünk, nagy boldogág a számunkra, hogy ezt sikerült is megvalósítani.

Az MKC autómosó csapata.


Messze nem is a teljes programot soroltuk fel, inkább csak érzékeltetni akartuk, hogy mennyi minden is történik egy mosonmagyaróvári kézilabda-mérkőzés körül...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.