Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Augusztus 07. 14:29, szerda | Helyi
Forrás: MKC

MKC: a VB-házigazda Japán ellen

MKC: a VB-házigazda Japán ellen

Új idényhez, új mezek: az MKC csinos játékosai, fehér, világoskék és fekete adidas mezben játszanak majd idén az NB I-ben.

A héten sorra kerülő székesfehérvári női kézilabda négyes torna első mérkőzésén Japán lesz a Motherson-Mosonmagyaróvár ellenfele.

Szerdán 17 órakor, Dél-Korea után ismét egy ázsiai válogatottal játszik felkészülési találkozót az MKC. A november 30. és december 15. között megrendezésre kerülő női kézilabda világbajnokság házigazdájával mérkőzik meg tehát a mosonmagyaróvári együttes.

A Japán válogatott minden alkalmat megragad arra, hogy találkozzon európai ellenfelekkel, mert áttörést remélnek a sportágban, a hazai rendezésű világversenytől. Továbbjutást remélnek a csoportjukból, és ez nem is tűnik lehetetlennek az Oroszország, Svédország, Japán, Kína, Argentína és Kongói DK hatosból. Szeretnék megelőzni a Dél – Korai válogatott, amely egyelőre egyeduralkodónak számít az ázsiai földrészen. Japán női válogatottjának ugyanis eddig csak egyetlen Olimpiára sikerült kijutnia és az 1976- ban, tehát elég régen volt. A 2017-es világbajnokságon a 16. helyen végeztek és ennél most, hazai környezetben mindenképpen jobb helyezést akarnak elérni.

2019. március 24. -én egyébként a magyar válogatott ellen is játszottak egy gyakorló találkozót, amelyen 13 gólos hazai siker született. Ez volt az a találkozó, ahol Kopecz Barbara személyében, MKC-játékos is szerepelt a magyar válogatottban. A japánok szövetségi kapitánya, Ulrik Kirkely azonban elmondta, hogy a japán bajnokcsapat, a Hokkoku Bank játékosai akkor nem játszottak és arra a néhány kézilabdázójára sem számíthatott, akik Európában szerepelnek. A dán származású szakember most viszont szinte a teljes keretére számíthat, így vélhetően egy erősebb japán együttes szerepel majd a négyes tornán, ahol az Alba és az Érd csapata szerepel még.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.