Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Július 12. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: Mosonmagyarovar.hu

Mit kell tudni a digitális átállásról?

Mit kell tudni a digitális átállásról?

A digitális átállás közvetlenül azokat érinti, akik jelenleg hagyományos szoba- vagy tetőantennával az analóg földfelszíni adást nézik otthonukban, illetve azokat, akik valahol máshol, de ilyen módon is tévéznek.

A digitális átállás az a folyamat, amelynek során az analóg műsorterjesztés helyébe a digitális műsorterjesztés lép. A digitális átállás a földfelszíni televíziózás számára azt jelenti, hogy megszűnik a hagyományos, azaz az analóg földfelszíni sugárzású televíziós műsorszórás, és helyébe a digitális földfelszíni sugárzás (más néven DVB-T) lép.

A digitális átállás mindenkit érint: a nézőket, a műsorszolgáltatókat és a televíziózáshoz szükséges készülékek gyártóit és forgalmazóit is.

A digitális átállás közvetlenül azokat érinti, akik jelenleg hagyományos szoba- vagy tetőantennával az analóg földfelszíni adást nézik otthonukban, illetve azokat, akik valahol máshol, de ilyen módon is tévéznek.

Az analóg lekapcsolás után ugyanis a hagyományos szoba- vagy tetőantennával és televízióval csak akkor lesznek elérhetőek a jelenlegi csatornák, azaz az m1, az RTL Klub és a tv2, illetve egyes eddig antennával nem fogható csatornák is – előfizetési díj nélkül:

- ha a nézők (egyszeri költséggel) beszereznek egy megfelelő vevőkészüléket (úgynevezett set-top-boxot), amelyet a televíziókészülékhez csatlakoztatnak
vagy
- ha olyan új tévékészüléket vásárolnak, ami ezt a megfelelő vevőegységet már beépítve tartalmazza.

Magyarországon szinte az ország teljes területén már jelenleg is elérhető digitális földfelszíni vétel (más néven Mindig Tv szolgáltatás).

Ezzel a vételi móddal előfizetési díj nélkül nézhető az m1, m2, Duna Tv, Duna II Autonómia, RTL Klub, tv2, Euronews, valamint előfizetési díj ellenében további 11 műsor.

Az előfizetési díj nélkül elérhető műsorok közül az m2, a Duna Tv és a Duna II Autonómia korábban csak műholdas vagy kábeles vételi móddal volt elérhető.

Bővebb információkért forduljon hozzánk bizalommal!
INGYENES ZÖLDSZÁM: 06-80/38-39-40
e-mail: digitalistv@nmhh.hu
levélcím: 4001 Debrecen, Pf. 230
honlap: www.digitalisatallas.hu

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) egyszeri, vissza nem térítendő állami támogatást nyújt a szociálisan leginkább rászorultaknak a közszolgálati médiaszolgáltatások (M1, M2, Duna TV, Duna World) digitális vételének biztosítása érdekében. A támogatás a közszolgálati médiaszolgáltatások digitális vételének biztosításához szükséges eszközök beszerzését (settop-box, antenna stb.) és azok beszerelését jelenti.

Az igénylőlap letölthető a www.digitalisatallas.hu weboldalról, illetve ingyenesen visszaküldhető válaszborítékkal ellátott igénylőlap kérhető a 06-80/38-39-40-es zöldszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.