Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2016. Március 10. 13:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Hitelt, de okosan!

Mit hozhat magával a CSOK?

Mit hozhat magával a CSOK?

Eddig mintegy 1100 igényelést nyújtottak be az új családi otthonteremtési kedvezményre (CSOK) a bankokhoz, ahol a fiatal párok elsősorban használt lakáshoz igényelték a támogatást - adta hírül a múlt héten az MTI.

A mosonmagyaróvári független pénzügyi cégnél is kézből kézbe adják a kilincset az érdeklődők. Az igénybeadás azonban csak közel 5%-os eredményt mutat.
Miért ez a nagy óvatosság? Utánajártunk!

Kérdésünkre Plangenauer László független pénzügyi szakértő válaszolt.
László, mit láttok a mindennapi munkátok során, mire van igény és miért ekkora az „eredménytelenség”, ha ez egyáltalán annak mondható?

Több éves szakmai múlttal és több száz kiszolgált ügyféllel a hátam mögött azt mondhatom, hogy a nagy változások várhatóan az év második felében illetve a jövő év elejétől várhatóak.

Jelenleg az érdeklődés, számolgatás, utánajárás időszaka zajlik. Elég sok változtatás is van még a jogszabályokban, így én is azt mondom, hogy érdemes kivárni a teljes módosítási tervet.

A másik ok pedig az, hogy a legtöbben az irodákban, a személyes beszélgetések során szembesülnek a következőkkel:
• egyáltalán nem mindegy, hogy valaki melyik pénzintézetet választja jövőbeli tervei megvalósításához
• CSOK ide vagy oda, az önerő és a biztos anyagi fedezet ugyanúgy szükséges a hitelfelvételhez, mint eddig
• Ha valamikor, akkor igazán most célszerű elővenni a „jó öreg” megtakarításokat
• és ha valaki még nem rendelkezik ehhez hasonlóval sem, akkor nagyon-nagyon célszerű most elkezdeni azokat a számlákat elindítani, ami a majdani elképzeléseinket állami támogatásokkal növelve fogja finanszírozni.

Miért ez a nagy óvatosság a részetekről? Miért nem ajánljátok ki mindenkinek a hitelt?
Sokan vagyunk még ma is, akik jól emlékszünk arra az időszakra, amikor bedőltek a svájci frankos hitelek. Forint alapú átváltásra kerültek, amely eléggé megviselte a családok tízezreinek pénztárcáját.
Nekünk nem célunk, hogy ügyfeleink pár év múlva hasonló cipőben járjanak! Számunkra a kiszámítható, realizálható jövő a cél! Ehhez mindenképpen az kell, hogy együtt gondolkodjunk ügyfeleinkkel!

Mit hozhat ez hosszú távon?
Akik gyorsan döntenek, azok sok pénzt takaríthatnak meg.

Hogy mit hozhat magával a CSOK? Elsősorban drágulást!

Drágulást az építőanyagok terén, a berendezésekben, a telkekben, az új lakások m2 áraiban valamint minden tartozékban, ami a házhoz köthető. És nagy valószínűséggel csökkenhetnek a használt lakások árai.

További kérdések esetén szívesen állok az érdeklődők rendelkezésére!

BLOG cím: Hitelt, de okosan

FB: facebook.com/hitelokosan

Iroda: Global Alkusz - Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos u. 14.

- Nemes Claudia -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.