Városlista
2019. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2019. Június 18. 17:54, kedd | Helyi
Forrás: MKC SE

Miniszteri látogatás az MKC kézilabdacsapatánál

Miniszteri látogatás az MKC kézilabdacsapatánál

Informális elnökségi ülést tartott a napokban az EU Fire-Mosonmagyaróvári KC NB I-es női kézilabdacsapatának vezetősége.

Az elnökségi és a felügyelő bizottsági tagok, valamint a menedzsment munkatársai értekeztek, s az eseményt megtisztelte aktív jelenlétével dr. Nagy István miniszter, országgyűlési képviselő és dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere.

Horváth Cs. Attila, az MKC elnöke köszöntötte a jelenlévőket és számolt be arról, hogy az idei TAO-pályázat sikeres beadása mellett, több szponzori tárgyalást is folytatnak. A megújult klubvezetés célja, hogy egy három éves szakmai koncepció mentén haladjon, s ennek megvalósulása érdekében kell összefogással megteremteni az ehhez szükséges anyagi feltételeket.

- Köszönettel tartozunk a klubvezetésnek - külön kiemelve Horváth Cs. Attila elnök urat -, a szakmai stábnak, a csapatnak, hiszen két esztendő alatt, egy minden szempontból válságban lévő, az első osztályból kiesett egyesületből, mára egy biztos alapokon nyugvó, népszerű, fejlődő élvonalbeli együttes lett. - mondta Dr. Nagy István. Országszerte büszkeséggel hallom a dicsérteket és az elismerő szavakat az MKC szereplését illetően. Természetesen örömmel ajánlom fel a segítségemet abban, hogy a klub működése zavartalan legyen a jövőben. Bár még mindig egy nagyon fiatal egyesületről beszélhetünk, boldogsággal tölt el az MKC egyre népesebb szurkolótábora, valamint a klub bővülő utánpótlás bázisa, amelyből információim szerint, már most néhányan, az elmúlt idényben bravúrosan szereplő felnőtt csapattal kezdhetik meg a nyári felkészülést.

- Én magam is nagyon szeretek az MKC mérkőzéseire járni, hiszen itt remek dolog hallani és kiabálni, hogy „Hajrá, Mosonmagyaróvár!” – kezdte dr. Árvay István. - Az MKC a városban, a régióban több ezer ember szórakozását, sportélményét, örömét szolgálja, nem túlzás, sokaknak szinte életévé vált a csapat, ezért kiemelten fontos számunkra. A lehetőségeink szerint eddig is maximálisan támogattuk a klubot, és ez természetesen így lesz a továbbiakban is. Az önkormányzat segítsége mellett azonban fontosnak érezzük, hogy városunk eredményes cégei, vállalkozásai is az együttes mellé álljanak. Egy stabil, kiszámítható gazdálkodással ugyanis meg lehet célozni a középmezőnyt ebben az egyébként bombaerős magyar bajnokságban. Kijelenthetem, a menedzsment és a szakmai stáb remek munkát végzett az elmúlt időszakban, ezért a mai élsporthoz elengedhetetlenül szükséges anyagi háttér biztosításában, mindenképpen számíthat a város együttműködésére.

Mosonmagyaróváron közös ügy a kézilabdacsapat sikeres jövője: (balról) Nagy István miniszter, Horváth Cs. Attila klubelnök, Árvay István polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 18. 11:35, szerda | Helyi

Rajzolj, fotózz, pályázz!

Rajz- és fotópályázatot hirdet a Család- és Gyermekjóléti Központ Mosonmagyaróvár és térsége intézménye.

2019. Szeptember 18. 11:01, szerda | Helyi

Európai lakossági egészségfelmérés Mosonmagyaróváron

A Központi Statisztikai Hivatal a 2019. évi adatfelvételi program részeként egészségi állapottal, egészségüggyel összefüggő felmérést végez a településen 2019. szeptember 16. és december 16. között.

2019. Szeptember 18. 10:49, szerda | Helyi

A város a zöldbe megy

Ismerd meg Mosonmagyaróvár természeti értékeit kerékpárral és kenuval!

2019. Szeptember 18. 10:32, szerda | Helyi

A Mosoni temetőben emlékeztek meg Grósz József tűzoltó alezredesről

Az egykori parancsnokról, halálának tizedik évfordulóján a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetői és a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tagjai emlékeztek meg.