Városlista
2021. április 22, csütörtök - Csilla

Hírek

2021. Február 25. 14:27, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Minden, ami a szuper alváshoz kell

Minden, ami a szuper alváshoz kell

Átlagosan életünk több, mint 30%-át töltjük alvással, így nem nehéz belátni, mennyire fontos, hogy az éjszakáink nyugodtan teljenek.

Mind éltünk már át rémálmokkal gyötört, forgolódós, többször felébredős estéket, ami után másnap úgy keltünk, mint akin átment egy úthenger. Ha szeretnénk frissen ébredni, álmosság nélkül indítani a napot, akkor fogadjuk meg a következő tippeket!

Evés és ivás

Alvás közben a szerveink is nyugovóra térnek, regenerálnak, így fontos, hogy lefekvés előtt két órával már ne együnk, és lehetőleg a pacalpörköltet ne estere tervezzük be. Ha mégis így alakult, akkor emésztést segítő gyógyvízzel segítsük a gyomrunk és beleink munkáját.

Alvás előtt igyunk meg egy fél pohár vizet, ez tovább segíti a regenerálódást. Ha tehetjük készítsünk ki vizet az éjjeli szekrényünkre is, hogy ha felkelnénk, ne kelljen messze menni.

Kényelmes ágy

A gumis szélű lepedők - jobb tartásuk lévén - nem gyűrődnek fel alattunk akkor sem, ha forgolódunk alvás közben, és így jelentősen növelik a komfortérzetünket. A mikroszálas poliészter jól vezeti az izzadtságot és kellemes tapintású, a jersey anyagú lepedőknek pedig a légáteresztő képessége kiemelkedő. Figyeljük meg magunkat, melyik áll közelebb hozzánk és aszerint válasszunk. Ha megtaláltuk a számunkra tökéletes anyagot, vásároljuk ahhoz tartozó takarót és párnát is.

Szokások

A szervezet sokkal könnyebben pihen el, ha minden nap hasonló időben alszunk el és kelünk fel. A mai rohanó világunkban ez nem tűnik egyszerű feladatnak, azonban körültekintő tervezéssel megoldhatjuk, hogy legalább az időszak stimmeljen.

Az ágyban, a lefekvés előtti fél órában már ne nézzünk tévét, és mellőzzük az okostelefon használatát is. Az agyunk könnyebben pihen el, ha nem triggereljük a készülékeinkből áradó fénnyel. Helyette inkább olvassunk egy jót!

A rendezett elme alapköve a rendezett környezet, így érdemes arra is időt szánni, hogy lefekvés előtt környezetünkre előkészítsük a következő napra. A ruhaállványok segítségével könnyedén tervezhetjük meg másnapi ruházatunkat, és reggel kisimultan ébredve a holmijaink is ráncmentesen várnak majd.

A fotó forrása:

Pixel-Shot / Shutterstock.com

Címkék: ágy, alvás, bútor

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 22. 15:13, csütörtök | PR

Őrült kíváncsiak az emberek erre a koncertre!

A magyarok ki vannak éhezve a jó koncertekre, legalábbis erre utal, hogy már tízezrek nézték meg a Németországban és Amerikában élő magyar zenész-producer Leslie Mandoki és világsztár barátai online koncertjét.

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.

2021. Április 03. 09:23, szombat | PR

Hajpakolások otthon és mi az a DHT hormon?

Az öregedési folyamatok nem csupán a bőrünket érintik, a hajunkon is lenyomatot hagynak. Ezért nem csak a bőrápolásunkban szükséges kialakítani egy napi rutint, hanem a hajápolásban is.