Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2022. Szeptember 22. 10:36, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Milyen puzzle-t vegyek a gyereknek?

Milyen puzzle-t vegyek a gyereknek?

Amikor egy gyereket szeretnénk meglepni valamilyen ajándékkal, a puzzle szinte biztos, hogy szóba kerül, mint lehetőség.

Ez nem véletlen, ugyanis a puzzle egy igazán közkedvelt játék, olyasmi, amivel még nagyobb gyerekek, illetve felnőttek is szívesen játszanak. Örök kérdés szokott lenni ugyanakkor, hogy milyen puzzle-t vásároljunk, hány darabosat, illetve mi legyen a képen.

Az első kérdés: a darabszám

Amikor ki akarjuk választani a puzzle-t, az első, ami eszünkbe jut kérdésként, hogy vajon hány darabosat érdemes venni. Ez erősen függ a gyermek korától: általában véve minél nagyobbak, annál több darabbal képesek megbirkózni, és a puzzle dobozán is van életkor ajánlás. Egyéni eltérések ugyanakkor lehetnek, ezért célszerű a gyerkőc anyukáját is megkérdezni a, hanem a sajátunknak vásárolunk, ugyanis ő biztosan tudja, hogy hol tart a gyermeke ezen a területen. Egy egyszerűbb Clementoni puzzle már a legkisebbeknek is jó választás lehet.

Második kérdés: mi legyen rajta?

Mivel a puzzle gyakorlatilag egy kép, egyáltalán nem mindegy, hogy mit ábrázol. Fokozottan igaz ez a gyerekeknél, akik a kedvenc figurákról készült képeket szívesebben rakják ki. Nem lehet mellényúlni a kedvenc mesehőssel, ezek garantáltan nagy sikert fognak aratni. A mesefigurás puzzle gyerekeknek tehát szinte biztosan jó választás, csak arról kell érdeklődni a szülőktől, hogy a gyerkőcnek melyik a kedvenc meséje, innen már könnyű dolgunk lesz.

Miért épp a puzzle a kedvenc?

A puzzle azért széles körben kedvelt ajándék, illetve játék, mert amellett, hogy igazán szórakoztató időtöltést kínál, számos módon fejleszti is a gyerekeket. Jótékony hatással van a kitartásra, a finommotorikára, a logikára, hiszen amellett, hogy rá kell jönni, hogy az egyes darabok mihez illeszkednek, a pontos illesztést is megkívánja a játék.

A több darabos kirakóknál pedig egyértelműen szükség van a kitartása ahhoz, hogy a gyerek ne adja fel félúton. Az igazán nagy darabszámú kirakók esetében pedig újra és újra vissza kell térni ugyanahhoz a játékhoz, ez szintén arra tanít, hogy fejezzük be, amit elkezdtünk.

A fotó forrása: Gladskikh Tatiana / Shutterstock.com

Címkék: kirakós, puzzle

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 03. 15:34, hétfő | PR

Újbudán szolgáltat a Jánosik Kft.

Száz objektumban, mintegy 52 ezer négyzetméteren végeznek napi karbantartási feladatokat.

2022. Szeptember 22. 13:19, csütörtök | PR

K&H: mennyibe kerül a mozi? Mi lesz a zsebpénzzel? a gyerekek élete is drágább lett

Egyre drágábbak a meglóduló infláció miatt az iskolások hétköznapjai, például a menzákon jelentős drágulás figyelhető meg.

2022. Szeptember 22. 08:08, csütörtök | PR

Kerülje el a vadgázolást az első hazánkban is elérhető okos vadriasztóval

Hazánkban a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente akár 40 ezer vadgázolás történhet. Ezt a számot hivatott csökkenteni a VIONN GO, az első okos vadriasztó

2022. Szeptember 06. 16:46, kedd | PR

Tökéletes romantika Noszvajon a Treehousesban

Virág András, karate világbajnokunk ritkán enged betekintést a magánéletébe.