Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Február 17. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Milyen kihívások előtt áll az online kiskereskedelem?

Milyen kihívások előtt áll az online kiskereskedelem?

Mintegy 5-6 ezer webáruház működik idehaza. A kiskereskedelmi forgalom alig 3 százalékát kitevő piacot tovább lendítheti az okostelefonok és a tabletek térnyerése.

Az e-NET prognózisa szerint 2013-ban az internetes kiskereskedelmi forgalom nagyjából 200 milliárd forintot tett ki. Ez a teljes magyarországi kiskereskedelem 3 százalékát jelenti.

5-6 ezer magyarországi bejegyzésű, legális áruház működik, számuk évente néhány százzal nő. Főleg számítástechnikai, szórakoztatótechnikai eszközöket, könyveket, játékokat vásárolunk az interneten.

Az online kereskedelem tortája dinamikusan fejlődik, egyre többen szeretnének a weben kereskedni. Kiss Gergely, az e-NET partnere úgy látja, ma már nehezebb arra a kérdésre válaszolni, ha valaki most akar interneten kereskedni, hogyan induljon el, mint például három évvel ezelőtt.

Mit áruljunk?

A Gazdasági Rádió Monitor Délután műsorának nyilatkozó szakember elmondta, először azt érdemes mérlegelni, hogy egy speciális terméket, vagy termékkört akar értékesíteni. Ha ugyanis egy olyan terméket akarunk az interneten keresztül árulni, ami speciális körnek szól, érdemes még a webáruház elindítása előtt 'kipróbálni' a terméket a piacon, azaz felmérni, van-e rá egyáltalán kereslet.

'Ha valaki nagyobb volumennel indulna, ajánlatos egy viszonylagos olcsó megoldással kezdeni, megvárni a termékkör felfutását, és utána megfogalmazni a szolgáltatást, és erre ráfejleszteni egy professzionális webáruházat' - véli a szakember, aki megjegyezte, a webáruházak számára óriási lehetőségeket ad az a fejlődés, ami a technológiai eszközök piacán történik, de az okostelefonok, tabletek térnyerése is további kihívást jelent a online áruházaknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.