Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Február 26. 19:39, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Menekültek a taxiban

Menekültek a taxiban

A hét szíriai férfit és az iraki családot az M1-es autópálya hegyeshalmi kilépőjénél fogták el a rendőrök.

Az M1-es autópályán 2014. február 23-án 21 óra 45 perckor az osztrák-magyar járőrök Hegyeshalom kilépőnél igazoltatták az Ausztriába tartó két magyar rendszámú taxit és utasait. Az egyik autóban négy, a másikban három férfi utazott, akik beismerték, Debrecenben szálltak taxiba, hogy Bécsbe utazzanak. A külföldiek jogszerű magyarországi tartózkodásukat és a továbbutazás feltételeit igazolni nem tudták, szíriai magánútlevelet adtak át az intézkedőknek. A hét szíriai állampolgárságú férfit tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a rendőrök előállították.

A rajkai rendőrök 2014. február 24-én 15 óra 30 perckor az M1-es autópályán közúti ellenőrzésen állították meg a magyar rendszámú taxit. A gépkocsiban utazó 30 éves iraki állampolgárságú férfi és 24 éves felesége három éves kislányukkal érvényes úti okmányok és vízum nélkül akartak Budapestről Ausztriába utazni. Az iraki családot az egyenruhások tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították.

Az illegális határsértők ügyében a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.