Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Október 17. 19:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Kossuth Lajos Gimnázium, Oxygen Media

Megújult a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium

Megújult a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium

Átadták a Kossuth Lajos gimnáziumban a labort. Az idei évben két külön projekt kivitelezése is zajlott a gimnáziumban.

Az egyik projekt energetikai jellegű fejlesztéseket tartalmazza, amely eredményeként a működtetés energetikai költségeinek jelentős megtakarítását várják. A másik projektet az Önkormányzat a Klebersberg Intézményfenntartó Központtal közösen nyerte el, ahol egy modern természettudományos oktató laboratóriumot alakítanak ki és szerelnek fel, illetőleg a közeljövőben bevonnak az oktatásba.

Az energetikai projekt adatai:

Projekt címe: „A Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium épületenergetikai korszerűsítése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva” (KEOP-4.9.0/11-2011-0011)

A projekt összköltsége: 150.604.750,- Ft

A beruházás során lehetőség nyílt az épületen található lapostető utólagos hő-és vízszigetelésére, a korszerűtlen fa nyílászárók műanyagra történő cseréjére, az épületgépészeti rendszerek korszerűsítésére, hő-visszanyerős szellőztetési rendszer kiépítésére, valamint egy faapríték tüzelésű kazán beépítésére a megújuló energiaforrás hasznosítása érdekében.

A laborfejlesztéses projekt adatai:

Projekt címe: Természettudományos oktatás megújítása a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban (TÁMOP-3.1.3-11/2-2012-0033)

A projekt összköltsége: 318 644 508,- Ft

A projekt megvalósítására a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumhoz 11 környékbeli általános iskola csatlakozott a térségi szintű természettudományos oktatási hálózat megteremtéséért. A projekt eredményeként mára létrejött egy természettudományos laboratórium a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban. A projekt zárásának határideje 2014. június 30., addig még néhány teendő hátravan: a laboratórium használatára pedagógusokat képeznek ki, a projekt keretében azt együttműködő intézmények összesen 330 tanórát, a megvalósulás helyszínéül szolgáló intézmény pedig 44 tanórát szervez tanévenként. Szaktanári segédlet készül tételes és kidolgozott kísérletleírással, valamint az emelt szintű érettségi összes kísérletével, tanulói munkafüzetekkel, továbbá digitális tananyagok elkészítése is megvalósul.

A projekt keretében a kialakításra kerülő labor bútorzattal, kísérletezéshez szükséges fogyóeszközök és demonstrációs eszközök, modern infokommunikációs eszközök is beszerzésre kerülnek, melyek a természettudományos oktatás teljes szegmensét lefedik.

További fotók a galériában:

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.