Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Február 11. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Megújult a Család- és Gyermekjóléti Központ - galériával

Megújult a Család- és Gyermekjóléti Központ - galériával

150 millió forint TOP pályázati forrásból újult meg a Mosonmagyaróvári Térségi Társulás által fenntartott intézmény. Az ünnepélyes átadóra február 8-án került sor.

A hivatalos eseményre a térség összes polgármestere, az intézmény vezetői, munkatársai valamint az építkezésben, felújításban részt vevő szakemberek is meghívást kaptak.

A TOP -4.2.1-15-GM1-2016-00004 azonosító számú projekt teljes költségvetés az alábbiak szerint alakult:

Projekt megvalósítás bruttó bekerülési költsége: 165.000 000 Ft
Teljes költségvetés a pályázati támogatás összege: 150.000 000 Ft
Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata önrésze: 6 700 00 Ft
Mosonmagyaróvár Térségi Társulás önrésze: 5 700 000 Ft
Család- és Gyemekjóléti Központ saját forrása: 2 700 000 Ft

Az átadáson részt vett Nagy István, a térség országgyűlési képviselője, agrárminiszter is, aki köszöntőjében kiemelte:

Mosonmagyaróvár városa arányosan fejlődik. Nincs olyan szegmense, amely ne lenne fejlődés alatt. Most épp azt ünnepeljük, hogy a szociális oldal fejlődik. Az önkormányzat olyan döntéseket hoz és úgy állítja össze az egész építményt, amely egyetlen célt szolgál: hogyan lesz Mosonmagyaróvár élhető város? Hogyan lesz a 21. század igazi nyertese?

Minden erőnkkel azon kell dolgoznunk, hogy a leszakadást, a gyengékhez való támogatást minél magasabb szinten el tudjuk látni. Ez a beruházás is ezt a célt szolgálja.
Külön köszönet illeti az intézményben dolgozókat, akik munkájukat nem munkaként, hanem elkötelezett hivatásként élik meg.

dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár Város polgármestere a Térségi Társulás elnökeként mondta el gondolatait:

A térségi együttműködés nagy értéke, hogy 26 településvezető gondolkodik együtt olyan dolgokon, amin egy város önmagában kevés. Így a szociális ágazat ereje is megsokszorozódik.Törekednünk kel arra, hogy ezt a szociális ágazatot feltegyük arra a polcra, amiről korábban egy kicsit lecsúszott.

Ebben a programozási ciklusban a mi kis közösségünk három komolyabb pályázattal is foglalkozik jelenleg. Mind a három folyamatban van, amiért nagyon sokat tettek a települési polgármesterek.Jelenleg a legnagyobb kihívásunk, hogy a tárgyi feltételek mellett a személyi feltételeket is biztosítani tudjuk.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke az alábbiakra hívta fel a figyelmet:

Köszönjük Magyarország Kormányának, hogy soha nem látott mértékű településfejlesztési forrást biztosított a térségnek. A megyében ilyen rövid idő alatt ekkora fejlesztési forrás még sosem állt rendelkezésére.
Ez a beruházás is 26 település életét könnyíti meg, szolgálja mindennapjaikat. Az ellátott feladatok száma azonban folyamatosan növekszik. Ehhez szükség van az európai szintű, 21. századi munkakörülmények megteremtésére.


A felújított központ hivatalos átadója után az intézmény körbejárására is lehetőség nyílt. Az sok iroda, szoba és kiszolgáló helyiség mind új bútorokat és lakberendezési kiegészítőket is kapott. Ezentúl így várják már az ide érkező családokat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.