Városlista
2021. március 9, kedd - Franciska

Hírek

2021. Január 05. 15:56, kedd | Helyi

Megkezdték a fenyőfák begyűjtését

Megkezdték a fenyőfák begyűjtését

Január második felétől, szervezetten gyűjti össze és szállítja el a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a díszeitől megfosztott karácsonyfákat az idei évben is.

A fenyőfákat a társasházas övezetekben a szelektív hulladékgyűjtő szigetekhez lehet kihelyezni. Egyéb városrészekben, a családi házas övezetekben a házak elé kirakott fákat nem viszik el.

A Városüzemeltető felhívja továbbá a figyelmet arra, úgy rakják le a fenyőket, hogy azzal ne akadályozzák sem a gyalogosokat, sem az úttesten a parkolást, illetve a gépkocsik forgalmát. A fák hatékony feldolgozhatósága érdekében kérik a lakókat, hogy a díszeitől teljesen megfosztott fenyőket helyezzenek el a gyűjtőhelyeken.
A begyűjtött fenyőket komposztként, illetve takaróanyagként hasznosítják majd.

A fenyőfák gyűjtése 2021. január második felétől február elejéig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 08. 18:24, hétfő | Helyi

Hamarosan PCR tesztet is végez az Oxy-Mov Bt.

PCR típusú tesztelésre is lehetőség lesz március 11-től az Oxy-Mov Bt. mentőautójában.

2021. Március 05. 17:59, péntek | Helyi

Előzetes időpont után látogathatók a NAV ügyfélszolgálatai

Előzetes időpontfoglalás után fogadják az ügyfeleket a NAV központi ügyfélszolgálatain. Az egészségügyi szolgáltatási járulék ügyintézése, a csekkigénylés és a beadványok beadása időpontfoglalás nélkül is intézhető.

2021. Március 04. 17:19, csütörtök | Helyi

Bezárnak az üzletek, az óvodák és az általános iskolák

Szigorít az intézkedéseken a kormány - jelentette be a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2021. Március 04. 14:03, csütörtök | Helyi

Az alsónadrágjában is drog volt

Testvére nevével igazolta magát és bevallotta, hogy drogozott az a 26 éves mosonmagyaróvári férfi, akit Győrben, a 85-ös főút és az M1-es autópálya kereszteződésében lévő körforgalomnál állítottak meg a rendőrök.