Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Hírek

2020. November 20. 07:51, péntek | Helyi

Megkezdődtek a szabadtéri színpad építési munkálatai

Megkezdődtek a szabadtéri színpad építési munkálatai

Elkezdődtek a munkálatok a Várnál, már építik a leendő színpad mögötti kiszolgáló épületet. A szabadtéri színpadra CLLD pályázaton nyert 50 millió forintot az Óvári Gazdászok Szövetsége.

Megkezdték az alapok építését a Várkertben, ahol hamarosan egy szabadtéri színpad kap majd helyet. Egyelőre a színpadhoz tartozó 70 négyzetméteres melléképületet építik a szakemberek. Itt öltözők, sminkszoba, raktár és mellékhelyiségek kapnak majd helyet.

A melléképület előtt egy backstage-et alakítanak majd, és az előtt építik majd fel a színpadot. Bár az első ütemben még nem kerül tető alá a színpad, ennek ellenére előkészítik a területet a tető, a hang- illetve a fénytechnika kialakításához is. A színpadépítés egy CLLD pályázatból valósul meg, melyre az Óvári Gazdászok Szövetsége pályázott sikeresen. Mintegy 50 millió forintot nyertek a kivitelezésre, melyet várhatóan jövő februárban fejeznek be.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 09:43, kedd | Helyi

Még két napig várja a NAV az SMS-eket

Akinek nincsen ügyfélkapu-regisztrációja, idén is kérnie kell a tervezete postázását, ha szeretné papíralapon megkapni.

2021. Április 13. 09:31, kedd | Helyi

Így viszonyulnak a magyarok a magasabb üzemanyagárakhoz

A tavalyi év azonos időszakához képest jóval többet kell fizetni a tankolásért Magyarországon. Az Alapjarat.hu kérdőívét több mint 300 ember töltötte ki, hogy rájuk miként hatnak a növekedések.

2021. Április 09. 09:29, péntek | Helyi

Lopások és kifosztások miatt kell felelnie

Hét bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják a mosonmagyaróvári nyomozók azt a 46 éves szlovák férfit, akit nemzetközi elfogatóparancs alapján fogtak el az osztrák hatóságok.

2021. Április 08. 16:25, csütörtök | Helyi

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

Az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége július 1-jétől, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad.