Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Június 06. 04:19, hétfő | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Városi Portál

Meghívó Lakossági Fórumra

Meghívó Lakossági Fórumra

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tavaly döntött arról, hogy a város településrendezési terveinek felülvizsgálatára, módosítására 2011-től kezdődően évente egy alkalommal kerüljön sor.

MEGHÍVÓ LAKOSSÁGI FÓRUMRA


Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tavaly döntött arról, hogy a város településrendezési terveinek felülvizsgálatára, módosítására 2011-től kezdődően évente egy alkalommal kerüljön sor.

A kérelmek beadásának határideje 2011. április 30. volt.

Összesen 11 egyéni kérelem érkezett, melyek zömében egyes ingatlanokra vonatkoznak. Emellett jogszabályi és területi változások (Mosonudvar kiválása, megyei területrendezési terv módosítása) is szükségessé teszik a településrendezési tervek felülvizsgálatát.

A képviselő-testület júniusi ülésén vizsgálja felül a kérelmeket.

A településszerkezeti tervet is érintő módosítások (3) esetében törvényi előírás előzetes településfejlesztési döntés határozat meghozatala a módosítási folyamat elindításához. A többi esetben csak javaslat születik a kérelmek tárgya alapján. A döntést követően indul a tervezési munka, a többfordulós véleményeztetési eljárás. Ennek befejezését követően várhatóan a decemberi képviselő-testületi ülésen döntenek véglegesen a módosító határozatról, rendeletről.

A kérelmezők illetve a módosítással érintett területen élők, az érdeklődők, a civil érdekképviseleti szervek tájékoztatására, véleményük megismerésére lakossági fórumot tartunk.

A fórum kezdési időpontja 2011. június 8. 16 óra 30 perc, helyszíne a Polgármesteri Hivatal I. emeleti díszterme.

A fórumon a városi főépítész ismerteti a tervezett módosításokat.
A módosítások tervanyaga megtekinthető a Polgármesteri Hivatal II. emeleti hirdető-tábláján.

Előzetes észrevétel szóban vagy írásban szintén a városi főépítésznél tehető.



Kitley Tibor városi
főépítész

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.