Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2022. November 28. 11:37, hétfő | Helyi

Még lehet jelentkezni a LED-csereprogramra

Még lehet jelentkezni a LED-csereprogramra

Elindult Mosonmagyaróváron is a LED-csereprogram, amire november 30-ig lehet jelentkezni.

Elindult Mosonmagyaróváron is a LED-csereprogram, aminek, hogy izzócserék révén csökkenjen a mosonmagyaróvári családok energiafelhasználása. Az ingyenes lakossági LED-csereprogram a város önkormányzata és a CYEB jóvoltából valósul meg. A programra még november 30-ig lehet jelentkezni.

A LED fényforrások használata lényeges csökkenést jelent a villanyszámlába, és akár 10 éves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. Egy átlagos magyar háztartásban 20 darab izzó található, ami a teljes villanyköltség közel harmadát jelenti. A CYEB weboldalán – https://ledcsere.hu/ – található kalkulátor segítségével néhány kattintással kiszámolható, éves szinten milyen megtakarítást eredményez, ha korszerű izzókkal világítunk otthonunkban.

Milyen változásra számíthat, ha például 5 égőt LED-re cserél háztartásában? Napi négy óra használat mellett évente 17.600 Ft-ot és 154 kg CO2 kibocsátást spórolhat meg, míg 10 égő lecserélése esetén a spórolás mérteke: 28.200 Ft/év és 246 kg CO2.

A program további részletei: https://www.facebook.com/LEDcsereMosonmagyarovar

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 31. 10:39, kedd | Helyi

Szállásokra tört be a 24 éves férfi, elfogták a rendőrök

Beszakította egy szálloda ajtaját, majd készpénzt és különböző tárgyakat lopott egy 24 éves férfi Mosonmagyaróváron, akit gyorsan elfogott a rendőrség.

2023. Január 26. 14:59, csütörtök | Helyi

Lezárt akta: Ittasan, büntetőfékezéssel veszélyeztette a közlekedőket

Befejezte a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság azzal a szentesi sofőrrel szemben indított büntetőeljárás vizsgálatát, aki még 2022 nyarán okozott balesetet Hegyeshalomban.

2023. Január 18. 13:33, szerda | Helyi

Drog hatása alatt vezetett, 8 migránst akart Ausztriába juttatni

Hegyeshalom belterületén akartak a rendőrök ellenőrizni egy magyar rendszámú kocsit január 17-én a délelőtti órákban.

2023. Január 18. 08:59, szerda | Helyi

Indul az idei eSZJA-szezon

Elérhetők a friss bevallási információk a NAV honlapján, sőt, akik maguk szeretnék elkészíteni bevallásukat, ők már hozzáférhetnek a 22SZJA bevallás webes kitöltő programjához.