Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Szeptember 16. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Meg akart szökni egy férfi a Győri Járásbíróságról

Meg akart szökni egy férfi a Győri Járásbíróságról

Szökni próbált egy román állampolgár a tárgyalása elől a Győri Járásbíróságról szerdán - tájékoztatta a Győri Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Máté Kinga közölte: a fogvatartott - aki a gyanú szerint 26 illegális bevándorlót akart Ausztriába szállítani - a harmadik emeleti tárgyalóterem előtt kirántotta a vezetőszárt az őt kísérő rendőr kezéből és a főlépcsőn át megpróbált kijutni az épületből.

Az első emeleten egy tisztviselő az irodájában hallotta, hogy csörög egy bilincs és valaki fut le a lépcsőn. Ezért segítségért kiabált, majd a férfi után futott, akit aztán a földszinti kijáratnál a bíróság teremőrei tartóztatták fel.

A járásbíróság a szökési kísérlet után elrendelte a férfi letartóztatását, amelyet a gyanúsított tudomásul vett, így az végleges.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szeptember 12-én közölte, hogy a férfi egy lengyel rendszámú kisteherautóban szállította a magukat bangladesi, indiai, pakisztáni és afgán állampolgárnak valló külföldieket, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A rendőrök az M1-es autópályán Nagyszentjános közelében állították meg az autót, amely Ausztriába tartott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.