Városlista
2021. március 2, kedd - Lujza

Hírek

2021. Január 30. 20:26, szombat | PR
Forrás: (x)

Meddig használható egy fenőkő?

Meddig használható egy fenőkő?

A fenőkövek használatára mindenképp szükség van, ha valaki szeretné megnyugtató módon megoldani a késélezést.

Ahhoz, hogy a folyamat minősége nem zuhanjon vissza, nem csak a késre kell nézni, de a fenőkő állapotát is figyelemmel kell kísérni.

A kések világában elismert és közkedvelt fenőkövek funkcióját mindenki ismeri: ezek az eszközök segítenek a legmagasabb szintre emelni a késélezést, így általuk érhető el egy kés tökéletessége, használhatóságának maximalizálása. A kések élének megalkotása, a sérült felületek helyreállítása a fenőkövek segítésével a leghatékonyabb, a szakemberek szerint erre nincs jobb módszer. De ahhoz, hogy a késélezés rendben menjen, a fenőkő minőségére is oda kell figyelni, ellenőrizni kell annak használhatóságát.

Előzzük meg a hullámosodás

A fenőkövek tartósságának megőrzésére többféle technika létezik. Ha például a fenőkő teljes felületét kihasználjuk, nem válik hullámossá annak felszíne, egyenletesen kopik, így tovább szolgálja majd tulajdonosát. Általános igazság, hogy a nagyobb szemcseméret mellé nagyobb kopási hajlandóság társul egy fenőkő esetén, míg a finomabb megoldás kevésbé használódik el a mindennapok során. Ha mégis megjelennek rajta a hullámok, akkor se essünk kétségbe, elegendő visszaállítani a sík felületet, amelyre egy síkolókő vagy egy csiszolópapír lehet a legalkalmasabb.

Figyeljünk a gyártó javaslataira

A fenőkő használhatóságáról általában találni információt annak használati utasításában. A gyártó által leírtak nem azért vannak, hogy egyből a kukában landoljanak, érdemes ezeket áttanulmányozni használat előtt. A fenőkő alkalmazásához előírhatnak vizes vagy olajos támogatást, ha ez így van, mindig tartsuk be az utasításokat. A népszerű svájci bicskák néha történő megélezése persze nem okoz majd gondot, a rendszeres hibás használat azonban tönkreteheti a kést és a fenőkövet is. Ha vizes használatra lett gyártva a fenőkő, áztassuk azt be megfelelően, ezzel megnövelve az élettartamát, ha pedig olajos az eszköz, alkalmazzunk fenőolajat a munka megkezdése előtt.

A fotó forrása:
Yuriy Golub / Shutterstock.com

Címkék: élezés, bicska, fenőkő, kés

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 01. 09:14, hétfő | PR

Ismerkedjünk meg a len és a pamut legnagyobb előnyeivel

Ami a méteráruk piacát illeti, egyre szélesebb a választék, egyre többféle anyagból lehet minőségi kínálattal találkozni.

2021. Február 25. 14:27, csütörtök | PR

Minden, ami a szuper alváshoz kell

Átlagosan életünk több, mint 30%-át töltjük alvással, így nem nehéz belátni, mennyire fontos, hogy az éjszakáink nyugodtan teljenek.

2021. Február 23. 11:20, kedd | PR

Elkészült az újjávarázsolt mezőkövesdi általános iskola

Többi közt új nyílászárókkal, kibővített tornateremmel és teljesen felújított homlokzattal várja vissza a mezőkövesdi általános iskola a diákjait.

2021. Február 09. 09:43, kedd | PR

Szerezz passzív jövedelmet online kurzusokkal

A COVID megnehezítette a vállalkozások életét, így sokan kiegészítő jövedelem után kell, hogy nézzenek. Ezen a problémán tud segíteni, ha online oktatási anyagokat készítesz. Hozunk erre néhány egyszerű ötletet.