Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 19. 16:05, csütörtök | Helyi

Maradj otthon az MTE-vel 1. rész: a vezetőedző

Maradj otthon az MTE-vel 1. rész: a vezetőedző

Lassan egy hete már, hogy a koronavírus miatt pihenőre vonult a hazai és a nemzetközi sportélet.

Magyarországon a futballtársadalom tartott ki a legtovább, de az egészséget szem előtt tartva előbb az utánpótlás majd a felnőtt bajnokságokat is felfüggesztették. Az MTE 1904 sporttelepe is elcsendesedett, nincsenek edzések, nincsenek mérkőzések. Munka és teendő ennek ellenére van, így a klub dolgozói most sem unatakoznak. Új sorozatunkban az MTE-család otthoni hétköznapjaiba pillanthatunk be, hiszen természetesen az óvári klubnál is eleget tesznek a "Maradj otthon" felhívásnak. Első interjúalanyunk Varga László, a Credobus Mosonmagyaróvár vezetőedzője.

HP:Hogyan telnek a mindennapjaid a bajnokságok beszüntetése óta? Mik a legfontosabb teendők?

Varga László:"Amióta ténylegessé vált a bajnokság felfüggesztése is folyamatosan dolgozunk a stábbal. Most van minden olyan dologra idő, amire általában kevesebb jut a bajnokság közben. Mindenkinek a stábba megvan a feladata, amit közösen megbeszéltünk, ennek mentén haladunk. Egyébként sok időt töltök a feleségemmel és a kislányommal, ez mindeképpen pozitív dolog."

HP:Milyen feladatok kaptak a játékosok?

VL:"A játékosok egyéni edzéstervet kaptak, ezt az alakulását folyamatosan nyomon követjük. Az elkövetkezendő időszakban pedig videókat küldünk nekik a korábbi meccsekből csapat, és egyén szinten, ezzel színesítve ezt a nem túl könnyű időszakot."

HP:Hogyan kezelitek magatokban ezt a helyzetet? Sportemberként milyen megélni egy ilyen szituációt?

VL:"Nagyon nehéz megélni mindenkinek. Beleértve szurkolót, játékost és edzőt, de nem tehetünk mást. Mi is megfogadjuk a tanácsokat, előírásokat. Talán ezekkel sikerül hamarabb átvészelni ezt az időszakot, és persze reménykedünk, hogy hamarosan újra edzésbe állhatunk."

HP:Mit gondoltok a folytatásról? Lesz-e vagy nem? Milyen forgatókönyv van a fejetekben?

VL:"A stábbal azt beszéltük meg, hogy minden eshetőségre fel kell készülnünk. Amennyiben folytatódik a bajnokság, arra is kell egy forgatókönyv, illetve ha, ne adj’ Isten csak az új szezont tudjuk elkezdeni arra is kell egy határozott terv."

HP:Furcsa-e vagy sem, hogy ilyen sokat vagytok otthon?

VL:"Elég furcsa, de próbálom a jó oldalát nézni. Az elmúlt 4-5 évben nem tudom mikor voltam ennyit itthon. Igyekszem minden időt kihasználni a családommal. Sokat játszunk a 3 éves kislányommal, talán nincs olyan zúg a lakásban, ahová még ne bújtam volna el. Emellett nagyon szeretek főzni és ténykedni a lakásban, amit a feleségem persze annyira nem szeret, mert állítólag nagy rumlit hagyok magam után, de szerintem ez nem igaz… :D ;)​​​​​​​"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.