Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. December 16. 14:20, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Már csecsemőkorban eldől, hogyan fogunk felnőttként szeretni

Már csecsemőkorban eldől, hogyan fogunk felnőttként szeretni

A pszichológusok szerint már jóval korábban eldől, hogy felnőttként hogyan fogunk szeretni, és hogy képesek leszünk-e megoldani konfliktusainkat szeretteinkkel vagy éppen bízni bennük.

A friss adatok szerint ugyanis mindez attól függ, hogy az első 12-18 hónapban milyen a kapcsolata a babának az édesanyjával.

A tapasztalatok szerint az élet első 12-18 hónapja meghatározó abból a szempontból, hogy 20 évvel később hogyan alakulnak majd a szerelmi kapcsolataink. Ilyenkor ugyanis kódolva olyan tapasztalatokat szerzünk, amelyek egész életünket végigkísérik - mondta Jeffrey A. Simpson, a tanulmány szerzője.

Ezeken a csecsemőkori beidegződéseken pedig nagyon nehéz változtatni - egyes speciális módszerek és terápiák ugyan hozhatnak némi javulást zátonyra futott kapcsolatainkban, a korai negatív tapasztalatok azonban folyamatosan képesek megerősíteni önmagukat, ami miatt például képtelenek lehetünk megbízni egy másik emberben - írja a Current Directions in Psychological Science.

A pszichológusok jelenleg azon dolgoznak, hogy olyan terápiás módszereket dolgozzanak ki, amelyekkel sikeresen átírhatóak a negatív tapasztalatok. Ezeknek köszönhetően reményeik szerint kitörölhetőek vagy átalakíthatóak lesznek azok a negatív beidegződések, amelyek életük első évében érte a betegeket, és így jelentősen javulhat életminőségük is.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során