Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Augusztus 19. 15:09, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Már 153 Mol-töltőállomáson van ingyenes kutyachip-leolvasó

Már 153 Mol-töltőállomáson van ingyenes kutyachip-leolvasó

Újabb Mol-töltőállomásokon található ingyenes kutyachip-leolvasó, így már 153 kúton tudják segíteni a kutyák és gazdáik egymásra találását.

A folyamatosan bővülő rendszer segítségével évente 700-800 kutya jut vissza az otthonába - közölte a vállalat szerdán az MTI-vel. A Mol 2018-ban kezdte meg az együttműködést a Vigyél Haza Alapítvánnyal, és azóta egyre több benzinkútjára telepít chipleolvasót. Miután a kutyában lévő chipet leolvasták, a töltőállomás személyzete felhívja a Vigyél Haza Alapítvány állatorvos önkéntesét, aki az online adatbázisban ellenőrzi az állat gazdáinak adatait, majd felveszi vele a kapcsolatot. Amennyiben a megtalált kutyában nincs mikrochip, vagy azt nem regisztrálták a Magyar Állatorvosi Kamara kisállat-nyilvántartó rendszerében, értesítik a legközelebbi menhelyet és állatvédő szervezetet, amelyek intézkednek az állat biztonságba helyezéséről és új gazdához kerüléséről.

A chipolvasóval felszerelt töltőállomásokat jellegzetes matrica jelöli, a kutak listája pedig megtalálható a Mol töltőállomás-keresőjén, a MOL Move applikációban és a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazásában is.

Címkék: benzinkút, kutyachip, mol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.