Városlista
2021. június 14, hétfő - Vazul

Hírek

2021. Május 06. 11:01, csütörtök | Helyi

Májusban ismét tavaszi lomtalanítás

Májusban ismét tavaszi lomtalanítás

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. tavasszal is megszervezi a lomtalanítást a városban:

A lakók a május 25-i héten a Gabonarakparton található hulladékudvarban az alábbi napi bontásban helyezhetik el az általuk kivitt hulladékot:

Május 25. (kedd) 09-17 óráig

Május 26. (szerda) 10-18 óráig

Május 27. (csütörtök) 09-17 óráig

Május 28. (péntek) 10-18 óráig

Május 29. (szombat) 08-16 óráig

A hulladék elhelyezéséhez lakcímkártya bemutatása szükséges!

A háztartási lomot a kihelyezett gyűjtőedényekbe kell rakni szétválogatva, szelektíven!

A hulladékudvar meghatározott időben és feltételekkel egész évben működik, adott a hulladék elhelyezésének lehetősége. A www.kisalfoldikhk.hu honlapon folyamatosan tájékozódhatnak a hulladékgyűjtéssel, ártalmatlanítással kapcsolatos aktualitásokról, a hulladékudvar működéséről, az elhelyezhető hulladékokról, annak feltételeiről, a díjfizetés módjáról.

A még értékes összetevőket, felhasználható alapanyagot jelentő hulladék, mint pl. a papír, műanyag, fém, üveg elhelyezésére, ártalmatlanítására egész évben lehetőség van a szelektív gyűjtőszigeteken is. A lakosságot arra kérik, hogy tartózkodjanak a hulladékok illegális elhelyezésétől, az erdő- és útszéli hulladéklerakástól, mellyel szennyezik környezetünket.

Ügyeljünk a hulladék megfelelő elhelyezésére városunk tisztasága érdekében!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 10. 13:20, csütörtök | Helyi

Megújult a református templom

Két évvel ezelőtt kezdték a munkálatokat, melynek során bővítették a templomot, liftet szereltek be, orgonát építettek és a gyülekezeti terem, valamint a parókia is megújult.

2021. Június 10. 08:41, csütörtök | Helyi

A Karolina Kórház további működéséről biztosít Nagy István

Közösségi oldalán cáfolta a mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézettel kapcsolatos megjelent híreket Nagy István. Mint a térség országgyűlési képviselője fogalmazott, a kórház működése napokon belül helyre áll.

2021. Június 09. 15:55, szerda | Helyi

Állattartó telepek korszerűsítése - sikeresen pályáztak a gazdák

Támogatói okiratokat adott át dr. Nagy István agrárminiszter Győr-Moson-Sopron megye gazdáinak, 32-en pályáztak sikeresen állattartó telepeik korszerűsítésére.

2021. Június 09. 14:34, szerda | Helyi

Megkezdik a szúnyoggyérítést Mosonmagyaróváron

Földi és légi biológiai módszerekkel kezdik meg a védekezést a lárvák ellen, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történik. A használt szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el.