Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. December 23. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: Csapó István és Horváth Gábor

Magyaróvári Egyházközség Karitász Csoport advent 3. vasárnapján

Magyaróvári Egyházközség Karitász Csoport advent 3. vasárnapján

Mozgalmas héten vannak túl a Magyaróvári Egyházközség Karitász Csoportjának tagjai. Tartós élelmiszerek gyűjtése és kiosztása valamint egy jótékonysági vásár is volt advent 3. vasárnapján.

Az első karácsonyi programok előkészületei és megvalósítása jókora, de örömteli feladatot adott az önkénteseknek.

Az egyházközség karitászcsoportja idén ősszel alakult. A Szent Erzsébet-kenyér kiosztása volt az első nyilvános nagy akciónk. Advent 3. vasárnapján pedig első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal tartottuk meg jótékonysági vásárunkat. A történelmi belvárosban, a templom tövében állítottuk fel a sátrat, Ezt egy támogatónak köszönhetjük, ahogy a forralt bor alapanyagait, valamint a lekvárokat és a mézet. A magyaróvári hívek felajánlásából mézeskalács is kerülhetett az asztalra. Szombaton főként a vásárolni igyekvőket vártuk, ezért a sétáló utcán, másnap a délelőtti szentmisékhez kapcsolódóan a templom bejáratához közel vertünk sátrat, lehetőséget biztosítva a beszélgetésre is. Ez alkalommal 164.165 forintot adományoztak a hívek, amelyet a rászorulók támogatására fordítunk.

Az évek óta megtartott tartós élelmiszerek adventi gyűjtését először koordinálta csoportunk. A hívek nagylelkűségének köszönhetően egyrészt közel 50 csomagot állíthattunk össze. Ezek olajat, száraztésztát, cukrot, konzervet, de némi édességet is tartalmaztak. Személyre szabottan készültek, kinek-kinek szükséglete szerint, kisebbek-nagyobbak a családok létszáma alapján. A felajánlott több mint fél tonna élelmiszer másik részét a Család- és Gyermekjóléti Központba szállítottuk.

Hogy milyen örömet szerezhet karácsony előtt egy váratlan élelmiszercsomag, azt egy fiatal beszámolójából idézzük:

„Köszönöm szépen, hogy az adventi időszakban, karácsony előtt engem is az adományozók jóvoltából felajánlott tartós élelmiszerekből összeállított csomaggal segítettek. Nagyon meglepődtem és megörültem a váratlanul érkezett karácsonyi ajándéknak. A kapott élelmiszerek nagyban hozzájárulnak napi ellátásomhoz. Azokat megosztom egyik barátommal is. Kívánok a Karitasz Csoportnak, az Adományozóknak békés, áldott karácsonyt és boldog új esztendőt!

Egy hálás fiatal”


A Jóisten sokszorosan fizesse vissza nagylelkűségüket!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.