Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. December 18. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mágneses eszközt engedélyezett az FDA a migrén kezelésére

Mágneses eszközt engedélyezett az FDA a migrén kezelésére

Hamarosan egy mágneses eszköz áll rendelkezésükre azok, akik akár maradandó károsodást is okozó migréntől szenvednek - legalábbis Amerikában. Az FDA ugyanis engedélyezte a fájdalomcsillapításra szolgáló eszközt - adta hírül a Fox News.

Az FDA, az amerikai Élelmiszer-és Gyógyszerügyi Hivatal a közelmúltban hagyta jóvá a CTM, mágneses stimulátort azok számára, akik súlyos migréntől szenvednek, aminek tünetei között látászavar, szédülés és a végtagok bizsergése is előfordulhat.

A készülék mágneses energia felhasználásával stimulálja az agy vizuális feldolgozóképességének működésével összefüggésben lévő nyakszírti területet, a migrénes fájdalom enyhítése érdekében.

Az FDA által végzett kísérleti vizsgálatban 201 migrénes betegen tesztelték a készüléket, akkor, amikor fejfájást éreztek. Összességében a résztvevők 38 százaléka a fájdalom enyhüléséről számolt be két órán belül, míg a kontrollcsoport tagjainál ez az arány csupán 17 százalékos volt.

Bár a fájdalomcsillapításra alkalmas az eszköz, a hatóság felhívja a figyelmet, hogy egyéb, a migrénnel járó tünetek enyhítésére - hányinger, fény-és hangérzékenység, nem alkalmas.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.