Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Március 03. 09:15, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MKC SE

Magabiztos váci győzelem

Magabiztos váci győzelem

Alapszakasz 20. forduló I Mosonszolnok I MKC SE - Ipress Center-Vác

Aktuális ellenfelünk a bajnokság stabil középmezőnyéből érkezett hozzánk a Mosonszolnoki Sportcsarnokba, végül pedig a szinthez méltó formában is teljesített. Minden igyekezetünk és győzni akarásunk ellenére, a Vác kiegyensúlyozott és magabiztos győzelmet aratott.

Az első percben egy-egy gyors góllal mutatkozott be egymásnak a két csapat, minket Dombi Luca képviselt, de bravúros betörését követően sajnos percekre megtorpantunk. Csak a hatodik percben sikerült megtörni a jeget, és a félidő hátralévő részében, elsősorban az elején felszedett hátrány miatt, többnyire kettő-négy gólos lemaradásban egyensúlyoztunk. Ugyan több ízben is sikerült megközelíteni az ellenfelet, de egyenlíteni sajnos nem tudtunk. A játékrész során Szepesi, Bouti és Gerháth is duplázni tudott, miközben a mérkőzés elejétől alkalmazott nyitott védelem is hozta, a taktikától előzetesen elvártakat. Ugyan hullámzó teljesítményt hoztunk, mégis úgy tűnt, hogy partiban vagyunk a Váccal. A különbséget inkább a három kihagyott hétméteres, és technikai hibáinkra válaszul adott lerohanás gólok adták.
„Mindannyian nagyon rosszul éltük meg a hétvégi kudarcot, de a történtek és a rövid idő ellenére is becsülettel készültünk, és úgy gondolom, hogy amennyire csak lehet, magunk mögött hagytuk a Budaörs elleni meccset. A félidő elején ugyan kissé leragadtunk, de ennek ellenére én úgy érzem, hogy végig partiban voltunk, csak éppen a Vác túlságosan is magabiztosan őrizte az előnyét.” – nyilatkozta az első félidővel kapcsolatban Dombi Luca.

Kiegyenlítetten kezdték a csapatok a második játékrészt, ami esetünkben sajnos azt jelentette, hogy az öt gólos hátrányunk továbbra is sértetlen maradt. Láthatóan nem találtuk a Vác gyenge pontját, amit kihasználva feléjük kerekedhettünk volna. Ők többnyire könnyű gólokkal, egyenletes és magabiztos játékkal építkeztek, míg mi kissé hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Miután megszórtuk őket, jellemzően mindig visszaesés következett. Védelmi stratégiánkat ekkora már kiismerték, időnként pedig ki is használták, ezzel párhuzamosan viszont Szemerey Zsófi már jobban teljesített, mint Zeljana az első játékrészben. Végjátékra aztán újra felpörögtek a csajok, és megint csak lendületes, és akaratos játékot láthatott a közönség, ez viszont már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő.
„Úgy gondolom a második játékrész során egységesebb, és magabiztosabb játékot nyújtottunk, de a védekezésünk már nem volt kellőképp kemény. Folyamatosan megtalálták, és meg is támadták azokat a réseket, amiket a nyitott védelem eredményez. Védelmi struktúrát pedig nem válthattunk egy ilyen átlövő erővel bíró gárda ellen.” - nyilatkozta a második játékrésszel kapcsolatban Bouti Fruzsina.

Mestermérleg

Hlavaty Tamás: Egy-egy ellen egyszerűen nem tudtuk megtartani az ellenfelet, akartunk és dolgoztunk is a védelemben, de így vagy úgy mindig megoldotta a Vác. Bíró Blanka kapusteljesítménye pedig lényegében konstans hátráltatott minket a felzárkózásban.

Ottó Katalin: Az elejét jól megfogtuk, és stabilan is folytattunk. A második félidőben már tapasztaltam ugyan taktikai fegyelmezetlenséget és enyhe hullámvölgyeket, de addigra már olyan előnyt birtokoltunk, amely kellő biztonságot adott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben