Városlista
2021. május 10, hétfő - Ármin

Hírek

2021. Május 04. 08:23, kedd | Helyi

Lopott, rongált és egy iskolába is betört - 23 bűncselekmény miatt kell felelnie

Lopott, rongált és egy iskolába is betört - 23 bűncselekmény miatt kell felelnie

Telephelyeken hagyott autókkal okozott balesetet, panziók szobájából lopott, de egy általános iskolába is betört az a 23 éves férfi, akinek 23 bűncselekmény miatt kell felelnie

10 hónap alatt 23 vagyon elleni bűncselekményt követett el a 23 éves vádlott, melyekkel összesen több mint 2,5 millió Ft kárt, valamint 600 000,- Ft rongálási kárt okozott.

A vádlott telephelyeken hagyott járműveket használt, amikben benn maradt az indítókulcs. Ezzel több esetben balesetett is szenvedett, és az autókat hátrahagyva elhagyta a helyszínt.

Előfordult olyan is hogy a vádlott, a panzió nyitva hagyott szobájába surrant be és lopta el a vendégek pénztárcáját. Egy alkalommal a vádlott egy gyümölcsösstandról lopta el az eladó övtáskáját benne 1 millió Ft-tal.

A vádlott egy mosonmagyaróvári általános iskolába is betört, ahonnan laptopot és csokoládét vitt magával. Az elkövető pénzváltóba, étterembe, varrodába tört be és onnan telefonokat, elektronikai cikkeket, készpénzt lopott el.

Egy alkalommal a vádlott egy telephelyen több járművet átkutatott és értéktárgyakat vett magához, majd az egyik autóval – amelyben bent volt az indítókulcs – el is ment a telephelyről, de távozása közben több autónak is nekiment megrongálva azokat. Végül az elvitt járművel egy szomszédos megyében balesetet szenvedett.

A letartóztatásban lévő vádlott ellen az ügyészség minősített lopások, rongálás, jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények miatt emelet vádat, vele szemben – a halmazati szabályokra figyelemmel - 7,5 év börtönbüntetés is kiszabható.

A terhelt a legtöbb cselekményét egyedül követte el, de volt olyan is hogy társakat talált az elkövetéshez, akik ellen az ügyészség szintén vádat emelt.

Az eljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fog hozni az ügyben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 11:01, csütörtök | Helyi

Májusban ismét tavaszi lomtalanítás

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. tavasszal is megszervezi a lomtalanítást a városban:

2021. Május 06. 08:17, csütörtök | Helyi

Apa-lánya bringatúra - két keréken támogatják az autizmussal élőket

165 kilométer megtétele volt a cél május 1-jén és 2-án, az Apa-lánya bringatúra keretében. A kezdeményezést Szani Ferenc és lánya indították, hogy felhívják az autizmussal élőkre a figyelmet.

2021. Május 04. 10:55, kedd | Helyi

Kis lépés az adózónak, hatalmas segítség a támogatottnak

Gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1+1 százalékát. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek.

2021. Május 03. 16:11, hétfő | Helyi

Egyre drágábbak a téglalakások és a családi házak Mosonmagyaróváron

A legtöbb szakértő a koronavírus harmadik hulláma alatt az ingatlanárak stagnálására, kisebb emelkedésére számított. Vajon beigazolódtak a jóslataik?