Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Május 04. 08:23, kedd | Helyi

Lopott, rongált és egy iskolába is betört - 23 bűncselekmény miatt kell felelnie

Lopott, rongált és egy iskolába is betört - 23 bűncselekmény miatt kell felelnie

Telephelyeken hagyott autókkal okozott balesetet, panziók szobájából lopott, de egy általános iskolába is betört az a 23 éves férfi, akinek 23 bűncselekmény miatt kell felelnie

10 hónap alatt 23 vagyon elleni bűncselekményt követett el a 23 éves vádlott, melyekkel összesen több mint 2,5 millió Ft kárt, valamint 600 000,- Ft rongálási kárt okozott.

A vádlott telephelyeken hagyott járműveket használt, amikben benn maradt az indítókulcs. Ezzel több esetben balesetett is szenvedett, és az autókat hátrahagyva elhagyta a helyszínt.

Előfordult olyan is hogy a vádlott, a panzió nyitva hagyott szobájába surrant be és lopta el a vendégek pénztárcáját. Egy alkalommal a vádlott egy gyümölcsösstandról lopta el az eladó övtáskáját benne 1 millió Ft-tal.

A vádlott egy mosonmagyaróvári általános iskolába is betört, ahonnan laptopot és csokoládét vitt magával. Az elkövető pénzváltóba, étterembe, varrodába tört be és onnan telefonokat, elektronikai cikkeket, készpénzt lopott el.

Egy alkalommal a vádlott egy telephelyen több járművet átkutatott és értéktárgyakat vett magához, majd az egyik autóval – amelyben bent volt az indítókulcs – el is ment a telephelyről, de távozása közben több autónak is nekiment megrongálva azokat. Végül az elvitt járművel egy szomszédos megyében balesetet szenvedett.

A letartóztatásban lévő vádlott ellen az ügyészség minősített lopások, rongálás, jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények miatt emelet vádat, vele szemben – a halmazati szabályokra figyelemmel - 7,5 év börtönbüntetés is kiszabható.

A terhelt a legtöbb cselekményét egyedül követte el, de volt olyan is hogy társakat talált az elkövetéshez, akik ellen az ügyészség szintén vádat emelt.

Az eljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fog hozni az ügyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.