Városlista
2021. május 10, hétfő - Ármin

Hírek

2021. Április 09. 09:29, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Lopások és kifosztások miatt kell felelnie

Lopások és kifosztások miatt kell felelnie

Hét bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják a mosonmagyaróvári nyomozók azt a 46 éves szlovák férfit, akit nemzetközi elfogatóparancs alapján fogtak el az osztrák hatóságok.

Egy halászi és rajkai kempingből, valamint Dunakilitin két faházból is pénzt, mobiltelefont, valamint különböző értékeket loptak el ismeretlenek, még 2019-ben, amikor is nyomozást rendelt el a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

A nyomozás során kiderül, hogy mind a hét bűncselekmény ugyanazon elkövetői kör számlájára írható. Elemző, értékelő munka eredményeként sikerült beazonosítaniuk a bűncselekmény feltételezett elkövetőit, akik mindhárman szlovák állampolgárok voltak. Ellenük a magyar hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki, aminek eredményeként idén márciusban kettejüket a szlovák hatóságok, míg harmadik társukat – egy 46 éves férfit – áprilisban fogtak el az osztrák rendőrök, akik 2021. április 8-án Hegyeshalomban átadták őt a mosonmagyaróvári nyomozóknak.

Az Ausztriában elfogott szlovák férfit három rendbeli csoportosan, társtettesként elkövetett kifosztás, valamint négy rendbeli szintén csoportosan és társtettesként elkövetett lopások miatt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrkapitányság előterjesztést tett a férfi letartóztatásának indítványozására. A 46 éves gyanúsított két Szlovákiában tartózkodó társának gyanúsítotti kihallgatására a későbbiekben kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 11:01, csütörtök | Helyi

Májusban ismét tavaszi lomtalanítás

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. tavasszal is megszervezi a lomtalanítást a városban:

2021. Május 06. 08:17, csütörtök | Helyi

Apa-lánya bringatúra - két keréken támogatják az autizmussal élőket

165 kilométer megtétele volt a cél május 1-jén és 2-án, az Apa-lánya bringatúra keretében. A kezdeményezést Szani Ferenc és lánya indították, hogy felhívják az autizmussal élőkre a figyelmet.

2021. Május 04. 10:55, kedd | Helyi

Kis lépés az adózónak, hatalmas segítség a támogatottnak

Gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1+1 százalékát. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek.

2021. Május 04. 08:23, kedd | Helyi

Lopott, rongált és egy iskolába is betört - 23 bűncselekmény miatt kell felelnie

Telephelyeken hagyott autókkal okozott balesetet, panziók szobájából lopott, de egy általános iskolába is betört az a 23 éves férfi, akinek 23 bűncselekmény miatt kell felelnie