Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Június 28. 18:38, kedd | Helyi
Forrás: Levél Önkormányzata

„Levél Község óvodájának bővítése, energiatakarékos felújítása, korszerűsítése”

„Levél Község óvodájának bővítése, energiatakarékos felújítása, korszerűsítése”

Levél Község Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program támogatásával a „Levél Község óvodájának bővítése, energiatakarékos felújítása, korszerűsítése” elnevezésű, NY

Időpont: 2011. június 23. (csütörtök) 10:00 óra

Helyszín: Levél, Fő utca 15. (Óvoda udvara)

 

Levél Község Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program támogatásával a „Levél Község óvodájának bővítése, energiatakarékos felújítása, korszerűsítése” elnevezésű, NYDOP-5.3.1/B-09-2010-0006 azonosítószámú projektet valósítja meg. A település Önkormányzata az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásaként 53.730.000 Forint vissza nem térítendő támogatást nyert az óvoda felújítási, korszerűsítési, bővítési munkálataira. A projekthez a település 10 %-os önrésszel járul hozzá, így a projekt összköltsége 59.700.000 Forint. Az építési munkálatok 2011 májusában kezdődtek meg.

 

A levéli óvoda 1906-ban épült. Nagyobb átalakítás 1977-ben történt, amikor az óvoda háromcsoportos osztott óvoda lett. A hajdan korszerűnek számító épület, ma már nem képes a XXI. század legalapvetőbb közegészségügyi, szociális és pedagógiai követelményeinek megfelelni.

Cél a korszerű és minőségi nevelés-oktatás feltételeinek biztosítása az intézményben az infrastruktúra fejlesztésével, akadálymentes környezet kialakításával, a tárgyi feltételek fejlesztésével, az integrációs nevelés biztosítása és a környezettudatos magatartás formálása az egészséges életmód alakításával, a gyermeki szükségletek kielégítésével.

 

A projekt keretében egy új épületrészt alakítanak ki, melyben újabb foglalkoztató helység, só szoba, korszerű melegítő konyha kap helyet. Így az ÁNTSZ előírásainak megfelelően kialakított tálaló-melegítő konyha megfelel az európai normáknak is. Az óvoda épületében nem volt megfelelő létszámú vizesblokk, melyek a fejlesztés során szintén az új épületszárnyban kapnak helyet.

 

A bővítés mellett a meglévő épületet is felújítják, az épület homlokzatainak hőszigetelését, ablakainak hőszigetelő nyílászáróra történő cseréjét végzik el, kivéve az utcafront felőli oldalt, illetve a teljes meg lévő épület padlás padozat hőszigetelését, valamennyi lábazati felület utólagos hőszigetelését. A projekt keretében megvalósul a meglévő épületnek a teljes elektromos- és gépészeti rekonstrukciója, illetve a bővített épületrészben napkollektorok kerülnek beépítésre, amely a melegvíz-ellátást biztosítja költséghatékony módon az intézményben.

 

Az épület akadálymentességét a tervek szerint a főbejáratnál és az udvari bejárat felőli szabványos rámpákkal és az új szárnyban mozgáskorlátozottak számára kialakított mosdóval kívánják biztosítani a jövőben.

Az épület előtti közterületen a tervezett 10 fős parkolóban, egy darab akadálymentes parkolót alakítanak ki úgy, hogy az - előírásoknak megfelelően - minél közelebb legyen a rámpához, személybejárathoz.

Építéssel érintett terület: 2.623 m2, ebből elbontásra 26 m2, felújításra 267,2 m2, bővítésre 154,3 m2 kerül. Az udvar 2.075 m2, a parkoló 1.550 m2 területű.

 

a sajtótájékoztatón készült képek itt tekinthetőek meg:

http://infomovar.hu/szorakozonegyed/galeriak/szorakozas/level_kozseg_ovodajanak_bovitese_energiatakarekos_felujitasa_kor/

 

A munkálatok várhatóan 2011 augusztusáig tartanak.

 

Levél Község Önkormányzata

9221 Levél, Fő utca 10.

www.level.hu

www.ujszechenyiterv.gov.hu
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.