Városlista
2022. augusztus 20, szombat - István

Hírek

2022. Június 03. 12:37, péntek | Helyi

Letartóztatták a mosonmagyaróvári késelőt

Letartóztatták a mosonmagyaróvári késelőt

Letartóztatták ma délelőtt a 30 éves mosonmagyaróvári késelőt, aki kedden fényes nappal nyakon szúrt egy halászi férfit a Lajtaszer utcában.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte a mosonmagyaróvári késeléses ügy gyanúsítottjának a letartóztatását.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta.

A bíróság határozatának indokolása szerint azáltal, hogy a gyanúsított a cselekmény elkövetését követően a hatóságok elől elrejtőzött, az elrejtőzés ténye, míg azáltal, hogy a gyanúsított terhére rótt bűncselekményt a törvény 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, a szökés, elrejtőzés veszélye megalapozott.

Figyelemmel a gyanúsítottnak az eljárás során tanúsított magatartására és e körben arra, hogy az elkövetés eszközéül használt kést a hatóságok elől elrejtette, reális a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítási eljárást megnehezítené.

A bűnismétlés veszélye a cselekmény jellegére, az elkövetés módjára figyelemmel fennáll, továbbá ezt támasztja alá az a körülmény is, hogy a gyanúsított korábban volt már büntetve és jelenleg is van vele szemben – nyomozati szakban – büntetőeljárás.

A döntéssel szemben a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be, másodfokon a Győri Törvényszék jár el.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 11:05, hétfő | Helyi

Eltűnés miatt keresi a rendőrség Sztojka Brigittát

Mosonmagyaróvári otthonából tűnt el még március 24-én Sztojka Brigitta, akit eltűnés miatt keres a Székesfehérvári Rendőrkapitányság.

2022. Augusztus 15. 08:57, hétfő | Helyi

Partnerségi egyeztetés

Mosonmagyaróvár is jogosult a komplex és fenntartható városfejlesztési feladataik elvégzéséhez szükséges pályázati támogatásra. A város 2,736 milliárd forint forrást vehet igénybe meghatározott célokra.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 21. 08:21, csütörtök | Helyi

Rendőrök elől menekült, kapubejárónak ütközött