Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Október 19. 12:01, hétfő | Helyi

Lemezbemutatót tartott az Aranykapu zenekar

Lemezbemutatót tartott az Aranykapu zenekar

Lemezbemutató koncertet tartott az Aranykapu zenekar a Huszár Gál Városi Könyvtárban. A zenekar legújabb, nyolcadik lemezéről hozott újdonságokat a gyerekeknek és szüleiknek.

Egy vadonatúj dallal kezdődött az Aranykapu zenekar lemezbemutató koncertje a Huszár Gál Városi Könyvtárban. A gyermekzenekar 2013-ban indult, azóta több CD-jük is megjelent. Legújabb, a nyolcadik a Mesebeli Csillag nevet kapta, mely 11 dalt tartalmaz.

– Próbáltunk olyan dalokat írni, melyek hiánypótlóak a gyermekdalok körében, Van öltözős dalunk, olyan, ami az évszakokról és a színekről is szól, tehát ami didaktikai jelleggel tanít is és szórakoztat is– mondta el Törkey Zsuzsi zenepedagógus, az Aranykapu zenekar énekese.

A dalokat Kiss Krisztián és Töreky Zsuzsi írták. Ötleteket, javaslatokat is kapnak a közönségtől, így született meg például az öltözős daluk. Az új lemez két évig készült, tavaly ugyanis egy könyvet adtak ki. A zenepedagógus elmondta: mindig nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy hangszerekkel színesítsék a műsort.

Töreky Zsuzsi hozzátette: a járványhelyzet miatt nekik sem volt egyszerű az elmúlt időszak. Ebben az évben több mint 70 koncertjük maradt el, de munkával nem álltak meg: összeállítottak egy élő zenés, bábos mesekoncertet, megjelent egy verseskötet és elkészült a legújabb lemezük is. Az Aranykapu zenekarral a tervek szerint novemberben is találkozhat a mosonmagyaróvári közönség, a Huszár Gál Városi Könyvtárban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.