Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 19. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Legyen február 15-e a magyar kisvállalkozások napja!

Legyen február 15-e a magyar kisvállalkozások napja!

Dr. Csath Magdolna egyetemi tanár pénteken Győrben, egy kisvállalkozásoknak tartott fórumon kihirdette, hogy legyen február 15-e a magyar kisvállalkozások napja. Őket tartja a gazdaság motorjának. Véleménye szerint ők tudnák felpörgetni a gazdaságot. A jelenlévők a bejelentést nagy tapssal fogadták.

A rendezvényen a házigazdák és a főszervezők megnyitója után Doubravszky György a Pénzügyi Jogok Biztosa adott tájékoztatást arról, hogyan segítheti a Pénzügyi Jogok Biztosa a magyar kisvállalkozókat.Tudja, hogy ezerszámra van probléma, azonban egyszerre annyit lehet képviselni, amit a megoldásig végig is lehet vinni következetesen. Lépésről lépésre új és új taktikát kell kitalálni, az adott körülmények között. A résztvevők is meglepődtek, amikor rámutatott, hogy ha a pillangót kisegítjük a bábjából, nem maga erőlködi ki a pillangóvá válást, akkor elpusztul. Több kisvállalkozó úgy érezte, hogy a magyar kisvállalkozások már erőlködtek eleget, azonban mindenki elgondolkodott azon, hogy talán soha sem lehet feladni. Meg kell tenni a következő lépést. Szó esett a hiteltársulás civil mozgalomról és az idén várhatóan beinduló webbankról is. Honlapját a jövő héten már meg is lehet nézni.

Tisztázta az előadó, hogy a webbankban nem virtuális pénz lesz, hanem valódi digitális helyi pénz. Az állam 3 milliárd forintnyi részesedéssel majdnem 50 százalékban lesz tulajdonosa. A többi részt civilek és magánszemélyek adják össze.

Ezt követően Csath Magdolna egyetemi tanár osztotta meg gondolatait, legfrissebb információit a résztvevőkkel. A professzor asszony írását a Kisalföldi Gazdaság kamarai lap március 1-én megjelenő számában olvashatják majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.