Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2021. Október 21. 10:56, csütörtök | Helyi

Látogatási tilalom a Karolina Kórház - Rendelőintézetben

Látogatási tilalom a Karolina Kórház - Rendelőintézetben

A betegek védelme érdekében, megelőző intézkedésként, október 25-től visszavonásig, látogatási tilalmat rendel el Dr. Takler Ágnes főigazgató a Karolina Kórház - Rendelőintézet teljes területén.

A korlátozás nem érinti az apás szüléseket, az egyházi személy tevékenységét, valamint továbbra is jogszabályi lehetőség van arra, hogy egy szülő a kiskorú gyermekével bent tartózkodjon, az ellátás idejére. Súlyos beteg hozzátartozói számára látogatási engedélyt az osztályvezető főorvos, főigazgatói jóváhagyással írásban ad. A járóbeteg-ellátás, valamint a beléptetési rendszer továbbra is működik.

Maszk használata az intézmény területén továbbra is kötelező!

A fekvőbetegek számára elengedhetetlenül fontos családi küldeményeket a hét minden napján 11.00 – 12.00-ig, valamint 15.00 - 16.00-ig a kórház főbejáratánál van lehetőségük a hozzátartozóknak leadni.

A csomagokon a beteg pontos nevét, valamint az osztályt fel kell tüntetni.

A higiénés szabályok betartása a csomagokra is vonatkozik, így azon tárgyakat, amelyeket nem lehet fertőtleníteni, lehetőség szerint ne küldjenek be a hozzátartozójuk részére, ugyanez vonatkozik a nagy értékű tárgyakra is.

Kérik a hozzátartozókat, hogy amennyiben a beteg állapota lehetővé teszi, úgy elsődlegesen magával a beteggel tartsák a kapcsolatot. A napi vizetek során a pácienseket is tájékoztatjuk az egészségi állapotukról.

A tájékoztatásra jogosult hozzátartozót a beteg jelöli meg, felvilágosítást minden esetben az adott részlegen dolgozó orvos nyújthat.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 15:10, kedd | Helyi

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Példa Egyesület jótékonysági vásárán

Jótékonysági karácsonyi vásárt szervezett a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért, november 27-én, egy helyi kávézóban.

2021. November 29. 11:58, hétfő | Helyi

A csomagtartóban bújtatták a szíreket az embercsempészek

A tádzsik férfit és ukrán női társát Jánossomorja külterületén ellenőrizték a rendőrök. Autójukban kilenc migráns tartózkodott.

2021. November 29. 09:45, hétfő | Helyi

Öngyilkossági szándékkal gyújtotta fel a társasházi lakást Mosonmagyaróváron

Az idős elkövető öngyilkossági szándékkal gyújtott tüzet egy ötemeletes társasház földszinti lakásának több helyiségében, Mosonmagyaróváron.

2021. November 24. 09:02, szerda | Helyi

Huszonöt migránst fogtak el a rendőrök Mosonmagyaróvár térségében

A rendőrök Mosonmagyaróvár térségében fogták el a migránsokat, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat sem tudták igazolni.