Városlista
2021. május 10, hétfő - Ármin

Hírek

2021. Április 21. 15:36, szerda | Helyi

Lámpás csomópont épül a város kritikus kereszteződésében

Lámpás csomópont épül a város kritikus kereszteződésében

Több csomópont is megújul a jövőben, aminek célja, hogy megkönnyítsék a város közlekedését. A Cserháti utca és Malomszer kereszteződésében, mintegy 80 millió forintból jelzőlámpás csomópontot építenek még az idei évben.

Az érintett kereszteződésben évek óta problémát okoz a magas forgalom, ezért is fontos, hogy minél hamarabb megoldódjon a probléma. Az önkormányzat most 80 millió forint saját forrásból épít az idei évben a Cserháti Sándor utca és Malomszer kereszteződésében.

A fejlesztés keretében a Deák tértől a Kálnoki útig több csomópont is megújul majd, ezek egyelőre tervezés alatt állnak. 2021-ban a lámpás csomópont mellett, a Magyar Közút Zrt.-vel konzorciumban felújítját a Lajta-hídig az utat is.

Mivel a város ezen részének közlekedését leginkább az északról bejövő forgalom nehezíti meg, ezért a lámpás csomópont építése mellett, a Kiserdő utcai Lajta-híddal szemben, egy út építését is tervezi az önkormányza. Ez közvetlenül összeköttetés jelent a Halászi úttal.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 11:01, csütörtök | Helyi

Májusban ismét tavaszi lomtalanítás

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. tavasszal is megszervezi a lomtalanítást a városban:

2021. Május 06. 08:17, csütörtök | Helyi

Apa-lánya bringatúra - két keréken támogatják az autizmussal élőket

165 kilométer megtétele volt a cél május 1-jén és 2-án, az Apa-lánya bringatúra keretében. A kezdeményezést Szani Ferenc és lánya indították, hogy felhívják az autizmussal élőkre a figyelmet.

2021. Május 04. 10:55, kedd | Helyi

Kis lépés az adózónak, hatalmas segítség a támogatottnak

Gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1+1 százalékát. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek.

2021. Május 04. 08:23, kedd | Helyi

Lopott, rongált és egy iskolába is betört - 23 bűncselekmény miatt kell felelnie

Telephelyeken hagyott autókkal okozott balesetet, panziók szobájából lopott, de egy általános iskolába is betört az a 23 éves férfi, akinek 23 bűncselekmény miatt kell felelnie