Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2021. Szeptember 09. 14:26, csütörtök | Helyi

"Közösen egy csónakban" - Interreg pályázat keretében szervezték meg idén a Volutát

Egy Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében valósult meg az idei Voluta, amin összesen 26 csapat vett részt.

A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület és a szlovákiai KCK Somorja Vízisport Egyesület 2020. január 1-jével indította el közös projektjék, ami a "Közösen egy csónakban" címet viseli. A projekt fő célja a testvérvárosok lakossága között a közös vízitúrákkal népszerűsíteni a dunamenti víziturista lehetőségeket. A projektet az idei, immár 15. Volutával zárták, amin összesen 26 csapat vett részt. A csapatok mix, női és férfi, valamint gyerek kategóriákban mérettethették meg magukat.

A határon átnyúló projekt teljes költsévetése 56 ezer euró volt, aminek keretében korszerűbb kajakokkal, kenukkal bővítették az egyesületek az eszközparkjukat. A remények szerint jövőre már a megszokott formában, a Szent Iván éj környékén, kísérő programokkal szervezik meg a Volutát.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 15:18, hétfő | Helyi

ROADPOL Alcohol&drugs

Közúti ellenőrzést végez a rendőrség az ország egész területén december 6-és és 12-e között.

2021. December 06. 08:50, hétfő | Helyi

Húszmillió forint értékű cigarettát találtak a tetőbe rejtve - Videó!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Hegyeshalomnál egy román kisteherautóban több mint húszmillió forint értékű cigarettát találtak.

2021. November 30. 15:10, kedd | Helyi

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Példa Egyesület jótékonysági vásárán

Jótékonysági karácsonyi vásárt szervezett a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért, november 27-én, egy helyi kávézóban.

2021. November 29. 11:58, hétfő | Helyi

A csomagtartóban bújtatták a szíreket az embercsempészek

A tádzsik férfit és ukrán női társát Jánossomorja külterületén ellenőrizték a rendőrök. Autójukban kilenc migráns tartózkodott.