Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Február 01. 09:38, hétfő | Helyi sport
Forrás: MKC SE

Közönségszórakoztató összecsapást játszottunk az Érd ellen

Közönségszórakoztató összecsapást játszottunk az Érd ellen

Alapszakasz 16. forduló I Mosonszolnok I MKC SE – ÉRD

Kimondottan pörgős, akaratos és harcos mérkőzést sikerült hozni a mosonmagyaróvári hölgyeknek a kaliberekkel erősebb, és rutinosabb érdi együttes ellen. Büszkék lehetünk a mai teljesítményünkre, hiszen a bravúros momentumokban bővelkedő mérkőzésen a vártnál eredményesebbek voltunk, még ha pontot végül nem is szereztünk.

A mérkőzés első tíz-tizenöt perce során kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak a csapatok, mígnem az érdi offenzíva több ízben is állva hagyta védelmünk, és két perc alatt számottevő, négy gólos előnyt épített. Az addig agresszív és hatékony mosonmagyaróvári nyitott fal kissé visszaesett, és még Szemerey Zsófi, egyébként egész mérkőzésen átívelő bombasztikus teljesítménye sem akadályozta az ellenfél törekvéseit. A játékrész utolsó öt-nyolc perce során ellenfelünk teljesítménye mérséklődött, így lehetőségünk adódott ledolgozni a hátrányból, de végül támadásaink nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna. Három átlövésünk is kapufára ment, miközben négyszer is sikerült az ellenfél technikai hibáját kihasználva lerohanásba fordulni, de ezek közül végül csak egyszer sikerült gólt szerezni.

Parádésan kezdtük a második játékrészt, és ami a szünet előtt nem sikerült, az itt eredményesen zárult, így pedig közel tíz perc leforgása alatt, egészen két gólos különbségre zárkóztunk. Eközben az érdi együttes komoly gólínségben szenvedett és csak a 39. perc során talált be először. A csajok a papírformát megszégyenítő közjátékukkal egészen elképesztő mód lázba hozták elhivatott közönségüket. Ugyan innentől az érdiek szép fokozatosan visszavették az irányítást, de a fantasztikus hangulat a mérkőzés végéig fennmaradt. Annak ellenére, hogy öt perccel a vége előtt már hét gólos hátrányba került a csapatunk, még futott a lányoknak az energiájukból egy nagy futamra, és elsősorban a csapategységnek köszönhetően, de Bizik Réka vezényletével, gyors egymásutánban három gólt is ledolgoztak a különbségből. Szép volt csajok, hajrá Mosonmagyaróvár.



Legközelebb egy hét múlva, idegenben mérkőzünk a Békéscsaba ellen. Az alsó házi rangadó azért is lesz kifejezetten érdekes összecsapás, mert ma a sereghajtó Budaörs, hazai pályán öt góllal is győzni tudott a Békéscsaba ellen.

Mestermérleg

Hlavaty Tamás: Elégedett vagyok a csapatommal, mivel úgy gondolom, hogy az egész mérkőzés során ellentmondást nem tűrve küzdöttek, és akaratos kézilabdát produkáltak.

Szabó Edina: Szerintem több alkalommal is úgy gondolták a lányok, hogy ez a meccs már megvan, és ekkor figyelmetlenebbek lettek, ráadásul több könnyű helyzetet is elpuskáztak. Ezt pedig rendre ki is használta a Mosonmagyaróvár, akinek a nagyszerű kapusteljesítménye sokat segített abban, hogy többször is újra tűz közelbe jussanak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben