Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Március 19. 04:59, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Közjegyző: a magánkölcsönöknél is érdemes szerződést írni

Közjegyző: a magánkölcsönöknél is érdemes szerződést írni

A magánkölcsönök esetében sem elég a szóbeli megegyezés, célszerű szerződést írni - mondta Mikó Ádám közjegyző az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

A közjegyző felhívta a figyelmet arra, hogy a szerződésnek tartalmaznia kell a kölcsön összegét, annak kifizetésének pontos módját és a visszafizetés esedékességének határidejét, illetve a szerződésszegés következményeit.

Mivel sok szempontot kell figyelembe venni, ezért érdemes jogi szakember, például ügyvéd vagy közjegyző segítségét igénybe venni - tette hozzá.

Jó tudni azt is, hogy a közjegyző által készített okiratok közhiteles dokumentumok, az abban foglaltak közvetlenül végrehajthatóak, tehát ha az adós nem teljesít, akkor sem kell bírósághoz fordulnia a hitelezőnek, az évekig tartó peres eljárás elkerülhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben