Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. December 19. 09:09, szerda | Helyi
Forrás: Flesch Károly Kulturális Központ

Közel kétmilió forintos adomány Mosonmagyaróváron

Közel kétmilió forintos adomány Mosonmagyaróváron

Hat gyermekekkel és családokkal foglalkozó mosonmagyaróvári intézmény, szervezet részesülhetett részesülhetett abból a támogatásból 2012-ben...

...melyet a Moson Megyei Nők Egyesületén keresztül adományozott az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt. és ügyvezetője Guntram Thurnher 2012 novemberében.

A cél, a nehéz helyzetben lévő, hátrányos helyzetű gyermekek és családok támogatása Mosonmagyaróváron. Minden évben olyan intézményeket, szervezeteket, kezdeményezéseket terjeszt fel a Moson Megyei Nők Egyesülete adományokra, melyek széles körben segítik a gyermekeket és a családokat. Részesült már többször támogatásban a Karolna Kórház-Rendelőintézet és az Éltes Mátyás Iskola is. Idén hatan osztoznak az 1.850.000 forinton, azaz egymillió-nyolcszázötvenezer forinton: a Családok Átmeneti Otthona, a Gyermekek Átmeneti Otthona, a Karolina Kórház-Rendelőintézet Gyermekosztálya, a városi iskolai fogászati szűrő rendelő, a FIÓK Ifjúsági Klub és a Női-Férfi Szűrőnapok.
„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy idén is méltónak találta a Moson Megyei Nők Egyesületét adománya közvetítésére, és elfogadta javaslatainkat az UFM Egyesület Habanyaggyártó Bt ügyvezető igazgatója, Guntram Thurnher. Nagyon nagy összegről és gesztusról beszélünk. Példaértékű.”
Az adományokat elosztottuk az alább felsorolt célokra. Ezek beszerzése még zajlik, folyamatosan adjuk át őket, még 2012-ben mindegyikre sor kerül. Karácsonyra már mindenki örülhet.
A Gyermekek Átmeneti Otthonában az adományok ünnepélyes átadása 2012. december 18-án 16 órakor megtörtént. Ott már a részletes eszközlistát is tudtuk közölni.

500.000 ft Családok Átmeneti Otthona, melyből konyhabútor készül a lakók számára

400.000 ft Gyermekek Átmeneti Otthona

Dvd lejátszó, vízforraló, turmix, aprító, konyhamérleg, micro hifi, 2 db 4-es spotlámpa, 4 db 3-as spotlámpa, 12 db 1-es spotlámpa, 1 db asztali lámpa, izzó, műanyag tányérok, tálkák (18 db), tányérok (28 db), poharak (18 db), kancsó (2 db), pöttyös labda(6 db), Catchball játékszett (2 db), fa puzzle, laphinta, műanyagház az udvarra, gyöngyök, mágnes és rajztábla mágnesekkel ( 4 doboz), tanuló óra (2 db), fa szerelőkészlet, T-ball ugrálólabda, bábparaván, hullahopp karika( 8 db), ugrálókötelek, mászókötél, város építő szett, állatos fa memóriajáték, fa dominó, ugráló és gimnasztikai labdák(4 db), tollasütő szett, Lego (CREATOR), 10 db paplan, 10 db párna, 4 db kispárna, 10 db gumislepedő

250.000 ft Karolina Kórház-Rendelőintézet Gyermekosztály

tornaszobába fejlesztő eszközök
pólyázó lábakon falhoz rögzítve a váróba
gyereksarok kisasztal, 4 kisszék
tükör a tornaszobába
nagyobb felnőtt székek és gyerek székek a kórtermekbe

250.000 ft a városi iskolafogászati szűrőhelyre

Fogászati tükör nyél, tükörrész és szonda 35 db (egy osztály leszűrésére elegendő és így folyamatosan sterilizálható)
1 db MELAG 14 literes 3 tálcás sterilizáló

250.000 ft Moson Megyei Nők Egyesülete

Női Szűrőnapok
Férfi Szűrőnap

200.000 ft FIÓK Ifjúsági Klub

kültéri ping pong asztal, csocsó asztal

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.