Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Hírek

2020. November 19. 11:08, csütörtök | Helyi

Kötelező maszkviselés - Csalókra figyelmeztetnek

Kötelező maszkviselés - Csalókra figyelmeztetnek

A kormányrendelet értelmében, Mosonmagyaróvár egyes területein, közterein kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, 6 éves kor felett.

Maszkot kell viselni a piacokon, az autóbuszmegállókban, játszótereken, temetőknek, bevásárlóközpontokhoz és üzletekhez kapcsolódó parkolókban, árkádok, külső előadóterek területén. Aki a szabályokat megsérti, az bírságolható, de erre csak a rendőrségnek illetve a Magyar Honvédségnek van jogosultsága. Mosonmagyaróvár jegyzője felhívja a figyelmet arra, hogy a városban megjelentek azok a csalók, akik magukat hatósági személynek adják ki, és a közterületen maszkot nem viselő járőkellőktől próbálnak pénzt kicsalni. A lakosságot arra kérik, legyenek figyelmesek, amennyiben megállítják önöket, kérjék a személyeket, hogy igazolják magukat, miszerint hivatalos szerv állományában vannak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 09:43, kedd | Helyi

Még két napig várja a NAV az SMS-eket

Akinek nincsen ügyfélkapu-regisztrációja, idén is kérnie kell a tervezete postázását, ha szeretné papíralapon megkapni.

2021. Április 13. 09:31, kedd | Helyi

Így viszonyulnak a magyarok a magasabb üzemanyagárakhoz

A tavalyi év azonos időszakához képest jóval többet kell fizetni a tankolásért Magyarországon. Az Alapjarat.hu kérdőívét több mint 300 ember töltötte ki, hogy rájuk miként hatnak a növekedések.

2021. Április 09. 09:29, péntek | Helyi

Lopások és kifosztások miatt kell felelnie

Hét bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják a mosonmagyaróvári nyomozók azt a 46 éves szlovák férfit, akit nemzetközi elfogatóparancs alapján fogtak el az osztrák hatóságok.

2021. Április 08. 16:25, csütörtök | Helyi

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

Az Európai Unióban megszűnik az unión kívülről érkező 22 euró alatti áruk áfamentessége július 1-jétől, 150 eurós értékig azonban a termékek behozatala továbbra is vámmentes marad.