Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2014. Június 01. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Körvonalazódik az Mt. Gox csődjének az oka

Körvonalazódik az Mt. Gox csődjének az oka

Egy friss kutatás ugyanis több aspektusban is belső kereskedelem nyomaira bukkant, ami szerint valós virtuális pénzmozgás nélkül hatszorozták meg rövid időn belül az árfolyamot. Korábban úgy tűnt, hogy egy heckertámadás okozhatta a 650 ezer Bitcoin eltűnését, most azonban úgy tűnik, hogy nem feltétlenül volt valós pénzmozgás, sokkal inkább mesterséges árfolyam manipuláció - számolt be róla a Gazdasági Rádió.

Februárban omlott össze a világ legnagyobb virtuális pénzügyi kereskedési központjának számító japán tőzsde, a Bitcoinnal üzletelő MtGox. A japán tőzsdét azért kellett bezárni, mert több mint százmilliárd forintot érő Bitcoin-mennyiség egyszerűen elveszett.

Manipulálhatták az árfolyamot?

Korábban úgy tűnt, hogy egy heckertámadás okozhatta a 650 ezer Bitcoin eltűnését. Most azonban úgy tűnik, hogy nem feltétlenül volt valós pénzmozgás, sokkal inkább mesterséges árfolyam manipuláció történt: automata szoftvereknek, ügynevezett botoknak volt köszönhető a bitcoin árfolyamának rendkívüli emelkedése.

Egy friss kutatás ugyanis több aspektusban is belső kereskedelem nyomaira bukkant, ami szerint valós virtuális pénzmozgás nélkül hatszorozták meg rövid időn belül az árfolyamot - mondta Fekete Ákos, az OTP Bank treasury üzletkötője a Gazdasági Rádiónak adott interjúban.

A japán virtuális tőzsde ügyében magánbefektetők perek tucatjait indították, és az amerikai pénzügyminisztérium is vizsgálódni kezdett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén

2024. Június 12. 09:14, szerda | Külföld

Putyin: Moszkva üdvözli Ankara érdeklődését a BRICS iránt

Oroszország üdvözli Törökország érdeklődését a BRICS munkája iránt, és támogatni fogja Ankara törekvését a közös feladatok megoldására

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.