Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Május 20. 13:28, csütörtök | Helyi

Környezettudatos nevelés a Móra iskolában

Környezettudatos nevelés a Móra iskolában

Tovább folytatódik a Móra iskolában a környezettudatos nevelés, a diákok a Compastor Technológia segítségével ismerkedhetnek meg közelebbről a természet körforgásával.

A Humusz Maximusz Egyesület még a tanév elején telepítette a Móra iskolában komposztálóját. Azóta a diákok a Compastor Technológiának köszönhetően, a környezetvédelem egyik ágával ismerkedhettek meg.

A szerves hulladék gyűjtését az iskola 4.c osztályos tanulói vállalták magukra, akik interaktív órákon keresztül ismerkedhettek meg a komposztálóval, a benne található gilisztákkal és azzal, miként is működik a komposztálás. Nemrégiben az osztály tanulói a már elkészült, friss, érett komposzt segítségével ültettek növényeket az iskola kertjében. Az eseményen részt vett dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, aki kiemelte, fontos, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedjenek az alternatív megoldásokkal, aminek keretében a környezetvédelemhez is közelebb kerülnek. A Humusz Maximusz Egyesület technológiája pedig testközelből mutatja meg a gyereknek, hogy miként működik a természet körforgása.

A Móra iskola nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, több interaktív órát, ismeretterjesztő foglalkozást is tartanak évközben a diákoknak ebben a témában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.