Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. November 13. 09:33, kedd | Helyi
Forrás: Medius iroda

Környezetbarát Iskola pályázat

Környezetbarát Iskola pályázat

Mosonmagyaróvári Nagytérségi települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer fejlesztése című projekt „Környezetbarát Iskola“ elnevezésű pályázatot hirdet.

A Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás "Mosonmagyaróvári Nagytérségi települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer fejlesztése" című projektje az Új Széchenyi Terv keretében 3.643.931.836 forintból valósul meg, melyből az Európai Unió Kohéziós Alapja és a hazai központi költségvetés által támogatott rész 2.837.165.328 forint. Az érintett 71 tagönkormányzatnak saját forrásként 806.766.508 Forint önrészt kell biztosítania a beruházás megvalósulásához. A Társulás kiemelten kezeli a lakosság hulladékkezeléssel, elhelyezéssel kapcsolatos szemléletének formálását, ennek keretében hangsúlyosan foglalkozik a tagtelepüléseken élő iskolás korú gyerekekkel.

A Társulás, a települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer fejlesztéséhez kapcsolódóan KÖRNYEZETBARÁT ISKOLA címmel diák pályázatot hirdet, az együttműködésben érintett 71 településen működő általános iskolai és középiskolai osztályok számára. A játékban iskolai osztályok vehetnek részt, de mód van arra, hogy az osztály nevében és megbízásából több diák összefogva képviselje az osztályt, viszont a pályázatban mindenkor feltüntetve az osztály pontos létszámát, a felkészítő tanár – osztályfőnök – nevét, elérhetőségét.

A pályázati feladat, hogy az osztályok, rövid szöveges összefoglalóban (A/4 lap, maximum 4 oldal) kifejtsék a tervüket, amihez még bármely nekik tetsző formában (maximum A/3 méretben) készítsenek egy szabadkezű rajzot, vagy festményt, vagy fényképet, amellyel be tudják mutatni a nekik ideális KÖRNYEZETBARÁT ISKOLÁT, ahol és amilyen körülmények között élni szeretnének, tehát a saját iskolájukra szabva terveiket.

A pályázati tervekben bemutatandó témakörök:

· Környezetbarát hulladékgyűjtés feltételei, módozatai és körülményei

· Környezetbarát, alternatív energiaforrások megjelenése, használata

· Víz, energia és áramfogyasztás környezetbarát módon

· Környezetbarát taneszközök, tanszerek használata

· Környezetbarát épület, bútorok, felszerelések

· Környezettudatos magatartás a mindennapokban

· Környezetbarát közlekedés az iskolába

· Természetes anyagból készült termékek használata

· Újrahasznosított hulladékból gyártott termékek használata

· Környezetbarát iskolai büfé

Az értékelés és díjazás korcsoportonként történik, így az általános iskolák alsó tagozatosai, a felsősök és a középiskolások körében külön-külön részesül díjazásban az első három helyezett osztály. A díjazott osztályok diákjai együttesen belépőjegyet nyernek a mosonmagyaróvári FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpontba.

A pályázatok leadásának határideje 2013. február 15. (MEDIUS Iroda: 9026 Győr, Damjanich u. 15. Telefon: 96-316-669, e-mail: medius@mediusnet.hu)

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2013. március 21-én, a Víz Világnapja alkalmából Dunakilitin szervezett rendezvény keretében kerül sor, ahova a díjazott osztályok képviseletében 4-4 fős delegációt várunk.

A pályázathoz 2012. december 15. határidővel előzetes regisztrációt várunk, a medius@mediusnet.hu e-mail címre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.