Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. December 05. 13:20, hétfő | Belföld
Forrás: hajdupress.hu

Korábban halnak az elváltak?

Korábban halnak az elváltak?

Egy tanulmány szerint azok, akik véget vetettek házasságuknak, nagyobb eséllyel halnak meg fiatalon, mint akik férj és feleségként élik le életüket.

A válások száma évről évre növekedő tendenciát mutat a nyugati kultúrában, mely akár az egészségünkre is ártalmas lehet. Az Arizonai Egyetem három munkatársa, David Sbarra, Rita Law és Robert Portley által jegyzett kutatás szerint kapcsolat lehet a válás és a korai halálozás között.

A kutatók 32 korábbi felmérés adatait vizsgálták, melyben összesen 11 országból, 6,5 millió ember vett részt.

Eredményeik azt mutatták, hogy ez elváltak esetében 23%-al nagyobb a 65 év alatti halálozás esélye, mint azoknál a társaiknál, akik nem bontották fel házasságukat. Az eredmények minden vizsgált országban azonosak voltak.

Felmerül természetesen a kérdés, hogy a válás tényleges okozója-e a haláleseteknek. A kutatók felhívták a figyelmet arra, hogy az eredményt több olyan tényező is befolyásolja, mely egyszerre okozhat korai halált és válást. Ilyen például az agresszivitás, a depresszió, vagy az alkohol-, illetve drogfüggőség.

Címkék: tanulmány

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során