Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. November 02. 13:06, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: Saját

Könnyes búcsú a Tanodától a folytatás reményével

Könnyes búcsú a Tanodától a folytatás reményével

Október 30-án 11 órakor került sor a Mosonmagyaróvári Tanoda Program ünnepélyes projektzáró rendezvényére a program lebonyolításának otthont adó Családok Átmeneti Otthonában.

Az eseményen részt vett Nagy Sándor, a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület elnöke, Dr. Nagy István térségünk országgyűlési képviselője, Sörös Iván, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felzárkózási Fejlesztések Főosztály osztályvezetője és Dr. Iváncsics János Mosonmagyaróvár Város alpolgármestere is.
A köszöntő beszédek egytől egyig a programot segítő civil szervezeteket, Kopf Katalint, a Családok Átmeneti Otthonának vezetőjét, illetve a szintén jelen levő Jakus Lászlót, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület elnökét méltatták. Kitértek a folytatás lehetőségére, Sörös Iván be is mutatta a következő pályázati időszakban rejlő lehetőségeket a Tanoda folytatására.

És hogy szükség van-e a továbbiakban a Tanodára? Írhatnám, hogy igen, persze - alátámasztva a statisztikákkal, vagy a szakemberek szavait idézve. De a „Tanodás gyerekek” nem statisztikai adatok! Ezek a gyerekek 10 hónap alatt olyan élményeket kaptak, melyekben még sosem volt részük. Olyan helyeken jártak, melyekre talán a Tanoda nélkül soha nem jutottak volna el. Illetve, hogy a legfontosabban említsem, ez alatt az idő alatt megtanultak tanulni, megtanulták, hogy a tudás nem nyűg, nem „a szükséges rossz”, hanem egy nagyon fontos előny. Ezeknek a gyerekeknek megmutatták, hogy bizony ők is a társadalom tagjai és igazán nem kell sok ahhoz, hogy értékes tagjai legyenek. Hogy hozzátenni sem kerül több energiába, mint elvenni, viszont cserébe van elismerés és büszkeség – mely érzést talán szintén most először tapasztalták meg életükben.
Ezeket a gyerekeket nem kell szánni vagy sajnálni, mert egy olyan lehetőséget mutattak meg nekik, ami mindenkiben ott van, csak egy hajszálnyi segítség kell hozzá, hogy észrevegyék.

Szeretném ha mindenki hallhatta volna a lelkes bekiabálásukat, az önfeledt nevetésüket, miközben együtt felidéztük a Mosonmagyaróvári Tanoda 10 hónapját. Szeretném, ha mindenki láthatta volna tanáraik, segítőik könnyes szemeit, mert ezek beszélnek igazán őszintén erről a programról, nem a statisztikai adatok…

Az InfoMosonmagyaróvár Szerkesztősége nevében tiszta szívből kívánom, hogy folytatódhasson városunkban a Tanoda program – mert szükség van rá!

-Párizs Eszter-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.