Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Április 09. 13:06, kedd | Helyi
Forrás: Nolato

Kíváncsi óvodások segítették a faültetést

Kíváncsi óvodások segítették a faültetést

Kislapáttal érkeztek a gyermekvendégek a Nolato telephelyére.

Mintegy 60 kíváncsi mosonmagyaróvári óvodás vett részt ma délelőtt a Nolato Magyarország Kft. telephelyén a tavaszi faültetésban. A mosonmagyaróvári Majoroki Óvoda óvodásai kislapátokkal felszerelkezve érkeztek, és erejükhöz mérten kivették a részüket a munkából. A kis kertészeket a kertszépítés után kakaó és péksütemény várta a Nolato éttermében, búcsúzóul minden óvodás színes ceruzákat kapott. A faültetés szakmai feladataia a Dzsungelország Kft. munkatársai irányították.

A Nolato Magyarország Kft. 2012-ben Mosonmagyaróvár városának adományozott 100 fát a cég telephelybővítése során kivágott fák pótlásaként, a növényeket két lépcsőben, tavasszal és ősszel ültették el. Az őszi, Zsidanits kertben tartott faültetés után a Majoroki Óvoda óvónői jelezték, hogy az óvodásokkal szívesen részt vennének egy következő faültetésben. A kérést örömmel fogadta a Nolato Magyország Kft. és a kertészeti munkákat végző Dzsungelország Kft. vezetése, így kerülhetett sor idén tavasszal az érdekes programra.

"A Nolato Kft. telephelyén idén tavasszal néhány elöregedett és beteg fát kellett kivágnunk. A fagyöngyöket hordozó nyárfák és az elszáradt fenyők már régen nem töltötték be a szerepüket, nem adtak árnyékot a parkoló autóknak. Helyükre nem túl nagyra növő, de kimndottan jó árnyékot adó kőrisfákat ültettünk, amelyek nagyon szép őszi lombbal díszítik majd a parkolót" - mondta el Lobitz Ákos, a kerti munkákat végző Dzsungelország Kft. ügyvezetője. - A Noalto udvarán barátságos ligetet hoztunk létre szép lombú és díszes termésű galagonyából, a liget szegélyére gömb csepleszmeggy fákat ültettünk, amelyek kora tavasszal rengeteg szép virággal varázsolják majd el az arra járókat.

"Örülünk annak, hogy a faültetés felkeltette az óvónők és az óvodások érdeklődését, szívesen és szeretettel fogadtuk a csoportot. Bízom abban, hogy az óvodások ezzel a programmal is közelebb kerülnek a természethez, védik, óvják a növényeket, odafigyelnek a környezetükre." - mondta el Dr. Meleg Norbert, a Nolato Magyarország Kft. gazdasági és logosztikai igazgatója, aki szerint természetes, hogy egy cég igényes környezetben szeretne működni, mint ahogyan az is, hogy szívesen támogat gyermekprogramokat. A Nolato Magyarország elkötelezett és társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelem mellett, fontos polgára szeretne lenni a városnak, és a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy lehetőségei szerint támogassa a közösséget munkaadóként, szponzorként, illetve felelős és elkötelezett vállalatként.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.