Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Június 01. 09:08, szombat | Bulvár
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

Kivágták a szexjeleneteket az Elton John életéről szóló film orosz változatából

Kivágták a szexjeleneteket az Elton John életéről szóló film orosz változatából

Kivágták a szexjeleneteket az Elton John brit rockzenész életéről készült, Rocketman című film orosz változatából - közölte a csütörtöki moszkvai sajtóvetítésén részt vevő újságírókra hivatkozva a Dozsgy tévécsatorna.

A beszámolók szerint az alkotásból Oroszországban egyebek között kiollózták az Elton John filmbeli megszemélyesítője, Taron Egerton és a menedzserét, John Reidet alakító Richard Madden 40 másodperces ágyjelenetét.

Ezt egyébként az amerikai Paramount stúdió is kihagyatta volna Dexter Fletcher rendezővel az alacsonyabb korhatár-besorolás érdekében, ám Elton John ragaszkodott hozzá, hogy az életével kapcsolatban mindent bemutassanak.

Az orosz verzióból a kábítószer- és alkoholfogyasztást ábrázoló jelenetek mellett kimaradt a melegszex összes ábrázolása, sőt a végefőcímből kihagyták azt a közlést is, hogy Elton John melegházasságot kötött és gyerekeket nevel. Anton Dolin filmkritikus a közösségi médiában azt írta, hogy a filmből eltávolított ötpercnyi anyag "nagyon fontos" az eredeti művészi koncepció szempontjából.

Az orosz kulturális minisztérium sajtóosztálya az Interfax hírügynökséggel közölte, hogy a tárca nem kérte a jelenetek kivágását. A Cannes-ban bemutatott film oroszországi forgalmazója, a Central Partnership az Iszkussztvo Kino (Filmművészet) folyóirat online kiadását arról tájékoztatta, hogy a "változtatásokkal" a filmet az orosz jogszabályi környezettel akarták összhangba hozni.

A filmet június 6-tól tekintheti meg a nagyközönség Oroszországban.

Címkék: elton john, film, jelenet, mozi, szex

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára